Asiasanat: elintarvikevalvonta

  • Säteilytilanteessa toimiminen

    Ohjeita kuntalaisille sekä alkutuottajille Säteilyvaaratilanteessa suojaudutaan samoin kuin muissakin ympäristöonnettomuuksissa. Jos tilanne vaatii nopeaa suojautumista, tiedotetaan siitä kuntalaisille yleisellä vaaramerkillä….

  • Savustettua kalaa
    19.05.2020

    Savustettujen liha- ja kalatuotteiden valmistus on hallinnassa Kotkan seudulla

    Savustettujen liha- ja kalatuotteiden valmistus on hallinnassa Kotkan ja Haminan seudulla. Haminan terveysvalvonta ja Kotkan ympäristöterveydenhuollon palveluyksikkö ovat selvittäneet valvonta-alueellaan…

  • Kuvituskuva - Hyvinvointi
    05.02.2020

    Smoothie-juomien valmistus kunnossa Etelä-Kymenlaaksossa

    Etelä-Kymenlaaksossa tutkitut kahviloiden, pikaruokapaikkojen ja mehubaarien valmistamat smoothiet olivat mikrobiologisesti ja aistinvaraisesti arvioituina pääsääntöisesti hyviä. Näytteissä esiintyi pieniä määriä homeita…

  • Hygieniapassi ja todistus terveydentilan selvittämisestä elintarviketyössä

    Hygieniapassi Jokaisella pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita elintarvikehuoneistossa käsittelevällä työntekijällä tulee olla Ruokaviraston mallin mukainen hygieniapassi työskentelyn kestäessä vähintään kolme kuukautta….

  • Alkutuotannosta ilmoittaminen

    Alkutuotannolla tarkoitetaan esimerkiksi maidontuotantoa, munantuotantoa, hyönteisten ja lihakarjan kasvatusta, kalastusta ja kalanviljelyä, kasvisten, hedelmien, viljan ja sienten viljelyä sekä hunajantuotantoa….

  • Omavalvonta elintarvike­huoneistossa

    Omavalvontajärjestelmä Elintarvikealan toimijalla on oltava riittävät ja oikeat tiedot tuottamastaan, jalostamastaan ja jakelemastaan elintarvikkeesta. Toimijan on siis tunnettava elintarvikkeeseen ja…

  • Verkostovesi

    Talousvettä toimittavan laitoksen toiminnan hyväksyttäminen tai ilmoittaminen Talousvettä toimittavan laitoksen, jolla on omaa veden tuotantoa tai käsittelyä sekä toiminnanharjoittajan, joka…

  • Talousvesi

    Talousvedellä tarkoitetaan kaikkea vettä, joka on tarkoitettu juomavedeksi, ruoan valmistukseen tai muihin kotitaloustarkoituksiin. Talousvesi voidaan  toimittaa jakeluverkon kautta tai tankeista, pulloissa…

  • Ruokamyrkytys­epäilyt

    Ruokamyrkytyksellä tarkoitetaan elintarvikkeen tai veden välityksellä levinnyttä sairastumista. Epidemia on kyseessä silloin sairastuneita on useampia. Sairastumisen voivat aiheuttaa esimerkiksi virukset,…

  • Liikkuvasta elintarvike­huoneistosta tiedottaminen

    Kotipaikkakunnillaan elintarvikehuoneistoilmoituksen tehneiden ja rekisteröityjen liikkuvien elintarvikehuoneistojen tulee tiedottaa Kotkan ympäristöterveydenhuollon palveluyksikköön tullessaan harjoittamaan toimintaa Kotkaan tai Pyhtäälle. Tiedottaminen koskee…