Osallistuvassa budjetoinnissa äänestetään aiemmin jatkoon päässeitä ehdotuksia

Julkaistu 17.06.2024

Kotkan kaupungin osallistuva budjetointi eli Osbu tulee taas.
Osallistuvassa budjetoinnissa on varattu 60 000 euroa kotkalaisten omille kehitysideoille, joiden avulla pyritään lisäämään asukkaiden hyvinvointia ja yhdessä tekemistä, sekä parantamaan ja kehittämään asuinympäristöjä.
Summa jakautuu Karhulan, Länsi-Kotkan sekä Kotkansaaren ja Hovinsaaren alueille, joille kullekin on varattu 20 000 euroa.

Osallistuvan budjetoinnin prosessi kokee tänä vuonna pienen muutoksen. Edellisvuosista poiketen tänä vuonna ei avata uutta ideahakua, vaan äänestetään sellaisia ehdotuksia, jotka ovat aiempina vuosina päässeet jatkoon, mutta eivät ole edenneet toteutukseen asti. Ehdotuksia on yhteensä 21 ja ne kootaan äänestettäväksi vuosilta 2021, 2022 ja 2023.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys avautuu 19.8.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys on tänä vuonna auki 19.8.–22.9. Äänestäminen tapahtuu osallisuusalustalla. Äänestämisen lisäksi osallisuusalustalla voi seurata äänestyksen etenemistä ja ehdotusten käsittelyä. Lisäksi pääsee kommentoimaan ehdotuksia, jättämään kysymyksiä sekä käymään julkista keskustelua Osbu-tiimin kanssa.

Äänestyksen voittaneita ehdotuksia jatkojalostetaan kuntalaisten työpajoissa lokakuussa. Osallistuvan budjetoinnin lopulliset tulokset julkaistaan 2.12.

Yhteistä hyvää osallistuvasta budjetoinnista

Viime vuodet ovat osoittaneet, miten kuntalaisten ideoita toteuttamalla saadaan hienoja asioita aikaan. Tänä kesänä kotkalaiset pääsevät muun muassa maksuttomalla tuurivuorolla Lehmäsaareen, jo toistamiseen. Nuoret pääsevät elokuussa katsomaan ulkoilmaelokuvaa ja piknikille. Lapsiperheille taas toteutettiin alkuvuodesta talviulkoilutapahtuma Petäjäsuolla. Kotkansaarella sijaitsevaan Isopuistoon rakentui Street Workout-liikuntapiste, joka on avoimessa käytössä kaikille kuntalaisille.

Vuosien varrella Osbun kautta toteutettuja asioita pääsee katsomaan täältä: https://mpt.link/osbutoteutukset