Ainutlaatuinen tapahtumaputki alkaa Kotkassa

Julkaistu 21.08.2023

Kotkassa alkaa tällä viikolla suurten tapahtumien sarja, joka on jopa ainutlaatuinen.

Ensimmäiseksi käyntiin pääsee tapahtumakeskus Satama Areenan avajaisviikko 25.8.–1.9.
Perjantaina 25.8. avajaisviikon konsertissa esiintyvät huippuluokan artistit BEHM ja Anssi Kela. Lauantaina 26.8. avajaisviikon aikuiseen makuun räätälöity Sataman Tango -konsertti tuo lavalle lauluyhtye Club For Five’n ja UMO Helsinki Jazz Orchestran. Avajaisviikon kruunaa perjantaina 1.9. Satama Areena x Meteli -keikka, jota tähdittävät rap n’b -artisti F ja pääesiintyjä Gasellit. Avajaisviikon konserttiliput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä.

Satama Areenan avajaisviikko

Alvar Aalto -viikko

Alvar Aalto -viikkoa vietetään Kotkassa elo- ja syyskuun vaihteessa 26.8.–3.9. Kyseessä on elävä kaupunkitapahtuma, joka on osa Alvar Aallon 125-juhlavuotta. Tapahtuman teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen, sekä niiden taustalla vaikuttaviin asioihin: kulttuuriin, historiaan ja ajan ilmiöihin. Tapahtumaviikolla on tarjolla runsaasti ohjelmaa, kuten kävelykierroksia ja opastuksia, asumis- ja sisustustapahtumia, esityksiä, luentoja, näytöksiä ja näyttelyitä. Tapahtumia järjestetään sekä Sunilassa että eri puolilla kaupunkia.

Alvar Aalto -viikko

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät saapuvat Kotkaan 8.–10.9. Runsaassa ohjelmatarjonnassa on mukana kotiseutukierroksia, linja-auto- ja veneretkiä, keskustelukammareita, kävelykierroksia ja monia muita mielenkiintoisia Kotkan seutuun liittyviä ohjelmanumeroita. Tapahtumat levittyvät viikonlopun aikana ympäri kaupunkia, mutta keskittyvät Kantasatamassa kesällä valmistuvaan Satama Areenaan, sekä Merikeskus Vellamoon. Tapahtuman teemana toimii ”Kotiseutumme: reilusti, rohkeasti ja rakkaudella”, joka kumpuaa Kotkan kaupunkistrategian arvoista.

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät Kotkassa

Hyväntuulen messut

Hyväntuulen messut on täysin uusi, Kotkan kaupungin järjestämä, laajasti hyvinvoinnin teemoihin kietoutuva tapahtuma, joka järjestetään 23.–24.9. Satama Areenalla. Tapahtuma on messukävijöille maksuton ja se tarjoaa laajasti välineitä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, elämyksiä, ideoita ja hyvää mieltä. Monipuoliseen messuohjelmaan kuuluu muun muassa hyvinvointiaiheiset näytteilleasettajien pisteet, tunnettuja esiintyjiä, hyvinvointi-infoja, hyvinvointiteemainen kirpputori ja yllätysnumeroita.

Hyväntuulen messut

Loppuvuoden tapahtumiin lukeutuu myös valtakunnallinen Itämeripäivä 31.8., joka on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi.

Valtakunnallinen Itämeripäivä

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa on valon ja äänen ympärille rakentuva koko perheen kaupunkifestivaali, jota vietetään jälleen 18.–21.10.

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -kaupunkifestivaali

Lisäksi vuosittain Kotkassa järjestettävä elokuvafestivaali, Kotka Human Rights Film Festival, nähdään 24.–27.11. Elokuvafestivaalin ohjelmisto koostuu niin pitkistä kuin lyhytelokuvista, sekä dokumentti- ja animaatiotarjonnasta, ja niiden tarinat käsittelevät ihmisten toimintaa sekä sosiaalisia ja poliittisia peruskysymyksiä, kuten demokratiaa, oikeutta, vapautta ja ympäristönsuojelua.

Kotka Human Rights Film Festival