Tällä viikolla liikutaan!

Julkaistu 16.09.2019

Kotka viettää Liikkujan viikkoa syyskuun 16.-22., jolloin kotkalaisia kannustetaan testaamaan arkiliikkumista itselle uudelle, kestävällä tavalla.

Uusi tapa liikkua

Kaupunki järjestää viikon aikana haasteen nimeltä Uusi tapa liikkua, jossa kehotetaan kaupunkilaisia testaamaan arkimatka joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen.

Osallistujat voivat esimerkiksi kokeilla miten töihin matkaaminen onnistuu pyörällä tai bussilla auton sijasta, tai saisiko päivän liikunta-annoksen kävelemällä koulumatkan?

Tempaukseen mukaan lähteneet tunnistaa siitä, että päällä on jotain vihreää. On se sitten lakki tai takki, niin vihreät ihmiset toivon mukaan valtaavat Kotkan Liikkujan viikon aikana. Viikon aikana kannattaa käyttää hästäkiä #uusitapaliikkua.

Arkimatkaansa uudella tavalla kokeilleet voivat osallistua arvontaan, jossa kerrot minkälaisen matkan kuljit ja millä kulkuvälineellä. Osallistua voi täyttämällä lomakkeen, jossa kerrot matkastasi ja yhteystietosi.

Osallistuneiden kesken arvotaan 27.9. palkinnot:
• Kehonkoostumusmittaus Kotkan Testausasemalle
• Kolmen ruokalajin hyvinvointi-illallinen kahdelle Ravintola Vaustissa
• Opastettu sauvakävelykierros Kotkan Katariinanpuistossa (Kesto 1h, max. 6 osallistujaa)
• 50 euron lahjakortti kukkakauppa LinneaanWoorti-sovelluksessa näet liikunnan kannattavan

Voit seurata omaa liikkumistasi ja miten olet vähentänyt hiilidioksipäästöjä tai lisännyt kalorinkulutusta lataamalla Woorti-sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta (Android ja IOS). Näet sovelluksessa yhteenvedon omasta liikkumisesta ja esimerkiksi keskiarvon muiden kotkalaisten liikkumisesta.

Valitse kirjautuessasi Kotka liikkuu-kampanja, jotta voimme hyödyntää viikolla kerättyä dataa kaupungin liikkumisen kehityksessä.

Woorti on Motiv-EU-tutkimushankkeessa kehitetty sovellus, jonka päätarkoitus on mitata kaikkea käyttäjän liikkumista ja kysyä matkakokemusta, varsinkin matka-ajan koetun arvon määrittelemiseksi.

Esteettömyyskävely

Karhulan keskustassa järjestetään tiistaina 17.9. klo 12-14 esteettömyyskävely. Kokoontuminen on Karhulan torilla ennen klo 12.

Kävelyn tarkoituksena on tarkastella esteettömyystilannetta apuvälineitä käyttävien näkökulmasta osana liikkujan viikkoa. Esteettömyyskävely on verkastahtinen, noin 1,5-2 kilometriä pitkä kaikille avoin vuorovaikutustilaisuus. Paikalle saapuu kaupungin viranhaltijoita sekä esteettömyyskartoittaja Elina Lämsä. Heille voi esittää kävelyllä aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Kävelyyn sisältyy myös kahvitauko

Kaupunkipyörillä maksutta

Viikon aikana KaaKaun kaupunkipyörillä 16.-21.9. kaikki alle tunnin vuokraukset ovat maksuttomia. Lisäksi auton vapaapäivänä sunnuntaina 22.9. kaikki alle 24 tunnin ajot ovat maksuttomia. Kaakaulla on Kotkassa 13 asemaa, joista voi vuokrata kaupunkipyöriä Donkey Republic -sovelluksen avulla.

Säästölippuja Kotka-Kouvola-välille

Kotkasta Kouvolaan tai Kouvolasta Kotkaan pääsee myös viikon aikana ketterästi ja edullisesti, sillä VR tarjoaa Liikkujan viikolla kolmen euron hintaisia Säästölippuja reitille. Säästöliput ovat saatavilla vain uudesta VR Matkalla -mobiilisovelluksesta.

Mikä Liikkujan viikko?

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla fiksua liikkumista. Vuonna 2019 eurooppalaisena teemana on kävely.