Avoimet Kylät -tapahtumassa haetaan kylille lisää tunnettuutta

Julkaistu 05.05.2024

Avoimet kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo 10. kertaa.
Tänä vuonna 8. kesäkuuta järjestettävän päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

Tapahtumapäivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä kyläpäiviä, pihakirppiksiä ja talkoita, Vuoden kylä -palkitsemisia että paikallisia erikoisuuksiakin, kuten sauna- ja karaokemaratoneja. Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua juuri meidän alueemme kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina.

Tapahtumajärjestäjiksi ovat tervetulleita kaikki kyläyhdistykset ja vastaavat toimijat. Tapahtumajärjestelyihin kannattaa ottaa mukaan paikalliset toimijat, yrittäjät ja kunta sekä tehdä muutoinkin tiivistä yhteistyötä naapurikylien kanssa.

Tapahtumat ilmoitetaan osaksi valtakunnallista kyläpäivää www.avoimetkylat.fi -verkkosivulla. Tapahtumajärjestäjät vastaavat omista tapahtumistaan, mutta Suomen Kylät ry ja maakunnalliset kyläyhdistykset toimivat tukena sekä viestivät tapahtumista valtakunnallisesti.

Kurkkaa lisätietoa tapahtuman verkkosivuilta www.avoimetkylat.fi

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät sekä paikalliset yhdistykset ja aktiivit.