Juha ”Junnu” Vainion musiikkimuseo Kotkaan (ID 160)

Julkaistu 05.09.2022

EI JATKOON

Toivon, että Kotkan kaupunki ja Juha Vainio rahaston johtohahmot luovat selvityksen yrityksistä ja yhteisöistä, jotka voisivat yhdessä olla tuomassa Juha Vainio musiikkimuseota Kotkaan. Kannattaa aloittaa tutustumalla Tukholman Abba-museoon. Juha Vainion mahtava elämäntyö ja mielenkiintoinen elämä ansaitsevat oman museon. Nykyaikainen teknologia ja audiovisuaaliset laitteet mahdollistavat kokonaisvaltaisen musiikki- ja elämänkertaelämyksen , osastoja voi olla monta ja jokaiselle löytyy jotakin. Sanoittajatyöpajat yms. mahdollistavat toiminallisen museon.

Idean hyödyt

Museo lisäisi Kotkan imagoa ja matkailua ja toisi positiivisia talousvaikutuksia alueelle. Se palvelisi kotkalaisten ja kaikkien muiden hyvinvointia ja opettaisi samalla palan suomalaisen musiikin ja henkilön historiaa.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Kotkan kaupunkikehitys, Cursor, Juha Vainio Rahasto, Ilkka Vainio, henkilöt jotka ovat kirjoittaneet Junnun elämän kertoja, suomalaiset artistit, jotka ovat Junnun musiikkia levyttäneet yms. Uskon vahvasti, että toteuttajia ja rahoittajia löytyy, kun vaan jotkut tahot ottavat museoprosessin tuotantovastuun ja alkavat viedä asiaa eteenpäin.

Idean jätti Hanna-Kaisa Lähde

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Tarveselvitystä on jo tehty mm. Kymenlaakson museon kanssa. Varsinainen museon toteutus ylittää Osbulle asetetun budjetin, eikä sitä voida tässä yhteydessä toteuttaa.