Haapasaaren vanhan tykkiaseman muurin muuttaminen katetuksi grillipaikaksi (ID 278)

Julkaistu 07.09.2022

EI JATKOON

Haapasaaressa on useita vanhoja tykkiaseman muureja. Osuuskaupan vieressä olevaan vanhaan asemaan voisi rakentaa katetun ja turvallisen grillipaikan. Haapasaaressa ei ole grillikatosta, jossa on mahdollisuus ajanvieton ohella myös valmistaa pienimuotoista ruokaa ekologisella tavalla.

Idean hyödyt

Saadulla avustuksella on tarkoitus rakentaa kestävän kehityksen periaatteella grillikatos, joka palvelee paitsi vierasveneilijöitä, yhteysalusliikenteellä tulleita matkailijoita sekä myös Haapasaaren asukkaita. Tavoitteena on edistää saaren vetovoimaisuutta ja viihtyvyyttä sekä palvelua saaressa unohtamatta saaren luontoarvoja.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Haapasaaren aktiivisista asukkaista ja mökkiläisistä löytyy talkoolaisia. Haapasaari-seura sekä Haapasaaren osuuskauppa olisi mukana grillipaikan suunnittelussa.

Idean jätti Jasse Vatanen

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella.

Kaupunki omistaa vain pienen maa-alueen Haapasaaresta ja tämä idea kohdistuu sellaiselle alueelle, jota kaupunki ei omista. Linnoituslaitteet ym. ovat myös usein muinaismuistolain nojalla suojeltuja eikä niihin voi kohdistua toimenpiteitä ilman museoviranomaisen lupaa. Näistä syistä ideasi ei etene jatkoon Osbussa.