Elokuvakerho (ID 197)

Julkaistu 05.09.2022

EI JATKOON

Elokuva/näyttely/toteuttamis kerho alokkaille, ideana on mahdollistaa nuorten unelmaa jotka ovat kiinnostuneet esimerkiksi näyttelystä, mutta eivät uskalla tai jostakin syystä pysty aloittamaan sitä suuremmalla tasolla, kerho on osallistujalle ilmainen, tavataan ainakin kahden tunnin ajan vähintään kerran viikossa, tai enemmän. Tapaamisissa suunnitellaan yhdessä projektia ja työstetään sitä, projektissa on paljon erilaisia tehtäviä ja jokainen voi tehdä mistä pitää, esimerkiksi lavasteiden askartelu, kuvaaminen, näytteleminen, suunnittelu ja käsikirjoitus, kaikille on jotakin. Projektin valmistuttua ryhmä voi vaikka yhdessä nauttia lopputuloksesta.

Idean hyödyt

Ihmiset saisivat samoista asioista kiinnostunutta seuraa vapaa-ajalle, turvallinen ja mukava paikka kaikille kiinnostuneille, nuoret käyttävät aikaa järkevästi harrastaen, tämä lisää kaikkien osallistujien hyvinvointia jollain tapaa, esimerkiksi sosiaalinen osaaminen voi kasvaa ja omat taidot kehittyy, tekeminen voi myös olla välillä liikunnallista. Paikka on turvallinen tila jossa saa olla oma itsensä ja tehdä mistä tykkää.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Yhteistyötä ammattilaisten kanssa jotka tietävät mistä hommassa on kyse. yhteistyötä voisi miettiä myös esimerkiksi jonkinlaisen kauppaketjun kanssa? Esimerkiksi tarvikkeiden hankkimisen suhteen, tai jos tapaamisissa on tarjolla välipalaa.

Idean jätti Saana Kivimäki

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen Osbun arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Säännöllisten tapaamisten järjestäminen aiheuttaa jatkuvia kustannuksia, joita ei voida Osbussa huomioida. Idea otettiin kuitenkin talteen tulevaisuutta varten ja toteuttamismahdollisuuksia selvitetään talousarvion puitteissa.