Lisää roskiksia! (ID 59)

Julkaistu 24.08.2022

EI JATKOON

Kotkassa on paljon viihtyisiä alueita, joissa kulkea ja viettää vapaa-aikaa, mutta monilla alueilla ei ole lainkaan roskapönttöjä. Tästä hyvä esimerkki on Langinkosken alue. Parkkipaikalla voisi olla roskis, jotta vieraiden ei tarvitsisi heittää roskiaan kauniiseen puistoon. Sama koskee monia muitakin alueita.

Idean hyödyt

Tämä lisäisi ehdottomasti ihan kaikkien hyvinvointia! Kuka nyt haluaa liikkua roskaisilla alueilla tai nähdä roskia luonnossa. Kaupunkia markkinoidaan puistojen kaupunkina ja niihin puistoihin eivät siellä täällä lojuvat roskat kuulu!

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Tarvittaessa roskikset voisi tehdä jostain kierrätysmateriaalista tms. Varsinaiseen tyhjentämiseen pitäisi varmasti varata rahaa budjettiin.

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Kaupunki rakentaa kokonaisuutena huoltotoimiaan eikä yksittäisiä roskiksia voida osallistuvan budjetoinnin kautta lähteä toteuttamaan. Jokainen roskis vaatii tulevaisuudessa huoltotoimenpiteitä ja sen tulee liittyä saumattomasti kokonaispalveluketjuun. Osallistuvalla budjetoinnilla haetaan uusia ideoita ja toiminnallisia asukkaiden kanssa yhdessä tehtäviä projekteja. Kaupungin yleinen roskahuolto on päivittäistä työtämme ja roskiksien lisäämien vaatii laajempaa kokonaisvaltaista suunnittelua ja tarkastelua isommassa mittakaavassa.