Valtuusto hyväksyi tilinpäätöksen 2021 ja uuden alakoulun asemakaavan – Karhulan sairaala myydään

Julkaistu 13.06.2022

Kotkan kaupunginvaltuusto hyväksyi 13.6. kaupungin vuoden 2021 tilinpäätöksen, arviointikertomuksen, tietotilinpäätöksen ja henkilöstökertomuksen.
Kaupungin viime tilikauden ylijäämä oli lähes 5,5 miljoonaa euroa, minkä jälkeen kaupungin taseessa on noin 20,6 miljoonan euron ylijäämä.

Valtuusto päätti myös myydä Karhulan sairaalan Kymsote-Kiinteistöt Oy:lle yhteishintaan 4 980 000 euroa. Kymsote-Kiinteistöt Oy:n velvollisuudeksi jää purkaa Ahjokodin rakennus ja toteuttaa tonttijakoon liittyvät muutostyöt. Muista kaupan tarkemmista ehdoista sovitaan kauppakirjassa.

Lisäksi valtuusto päätti myöntää 50 000 euroa lisämäärärahaa hyvinvoinnin ja terveyden vastuualueen käyttövarausmäärärahaan, millä mahdollistettiin humanitaarisen avun antaminen Ukrainan valtiolle ja väestölle.

Valtuusto myös hyväksyi hyvinvointikertomuksen vuosiraportin, valtuustokauden 2021-2025 hyvinvointisuunnitelman ja Karhulan alakoulun asemakaavan muutosehdotuksen.

Lisäksi kaupunginvaltuusto äänesti Joona Mielosen (vas.) esityksestä, jossa ehdotettiin, että vastaus valtuusto- ja kuntalaisaloitteisiin Leninin patsaan poistamiseksi palautetaan vielä kerran uudelleen valmisteltavaksi. Palautusehdotus hävisi äänestyksen lukemin 9-41.

Kokouksen esityslista on luettavissa osoitteessa https://www.kotka.fi/kotkan-kaupunki/paatoksenteko/