Sami Virtasesta päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Julkaistu 16.08.2021

Kotkan kaupunginhallitus päätti 16.8. että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen toimii päätoimisena luottamushenkilönä valtuustokauden 2021-2025 ajan enintään 31.5.2025 saakka tai kunnes asiasta toisin päätetään.

Virtasen palkka maksetaan luottamushenkilöiden palkkiosäännön mukaisesti eli päätoimisen puheenjohtajan kuukausipalkka on 4788 euroa + matkapuhelinetu. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kaupunginhallitus toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajan henkilöstöhallinnollisena esimiehenä.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen lukemin 10-3, kun perussuomalaisten ryhmä esitti, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan työ voitaisiin hoitaa osa-aikaisena 75 prosentin työajalla.

Kaupunginhallitus esittää lisäksi kaupunginvaltuustolle, että valtuuston puheenjohtaja Pasi Hirvonen toimisi puolipäivätoimisena luottamushenkilönä valtuustokauden 2021-2025 loppuun saakka, ellei valtuusto sitä ennen muuta päätä.

Hirvosen palkka maksettaisiin luottamushenkilöiden palkkiosäännön mukaisesti eli se olisi 2394 euroa kuukaudessa + matkapuhelinetu.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat