Opetustoimenjohtajan haku menee uusiksi

Julkaistu 04.03.2024

Kotkan kaupunki joutuu järjestämään opetustoimenjohtajan viran haun uudestaan.

Kaupunginhallitus päätti keskeyttää opetustoimenjohtajan viran hakuprosessin menettelyvirheen takia ja julistaa viran haettavaksi vielä kertaalleen.

Kaupunginhallitus käynnisti uuden opetustoimenjohtajan rekrytoinnin 18.12.2023. Opetustoimenjohtajan virka oli haettavana ensin 20.12.2023 – 15.1.2024 välisen ajan ja hakuaikaa jatkettiin 17.1. – 31.1.2024 väliseksi ajaksi.

Kaupunginhallitus käsitteli hakuprosessin etenemistä, haun jatkamista ja haastatteluihin valittavia 19.2.2024 ja kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen on käynyt ilmi epäily siitä, että haun jatkamisen osalta on tehty menettelyvirhe, kun jatkaminen on käsitelty kaupunginhallituksessa vasta hakuajan päätyttyä.

Hakuajan jatkaminen olisi pitänyt viedä kaupunginhallituksen päätettäväksi ennen haun jatkamista. Menettelyvirheen vuoksi opetustoimenjohtajan viran haku keskeytetään, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että avoinna oleva hakuprosessi päättyy ja rekrytointiprosessi tulee aloittaa uudestaan alusta. Keskeytettävässä hakuprosessissa hakeneiden hakemuksia ei enää huomioida uudessa hakuprosessissa, vaan hakijoiden tulee hakea virkaan uudelleen uuden hakuajan puitteissa.

Myös asemakaava uudessa käsittelyssä

Kaupunginhallitus joutui käsittelemään uudestaan myös ns. Keltakallio II -asemakaavan, koska edellisessä käsittelyssä 19.2. oli jäänyt käsittelemättä yksi kaavasta jätetty muistutus.

Menettelyssä tapahtunut virhe on havaittu 26.2, jonka jälkeen asia on otettu uudestaan käsittelyyn viranomaisen omasta aloitteesta virheen korjaamiseksi.

Kaupunginhallitus esittää edelleen valtuustolle, että se hyväksyisi ns. Keltakallio II -asemakaavan eli asemakaavan 46. kaupunginosa Ristinkallio sekä asemakaavan muutos 46. kaupunginosa Ristinkallio, osa korttelia 168 (kaava nro 0321).

Ennakkoäänestyspaikat europarlamenttivaaleissa

Kaupunginhallitus päätti lisäksi, että vuoden 2024 europarlamenttivaaleissa kaupungin yleiset ennakkoäänestyspaikat ovat pääkirjaston auditorio Kotkansaarella, Karhulan kirjasto, Karhuvuoren koulu (kirjasto/nuorisotila) Länsi-Kotkassa, Prisma kauppakeskus, Citymarket kauppakeskus ja äänestysbussi.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat