Kotka ja ukrainalainen Mykolajiv solmimassa ystävyyskaupunkisuhdetta

Julkaistu 29.01.2024

Kotkan kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Kotka solmisi ystävyyskaupunkisopimuksen ukrainalaisen Mykolajivin kaupungin kanssa.

Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova teki aloitteen ystävyyskaupunkisuhteen luomisesta Kotkan ja ukrainalaisen Mykolajivin kaupunkien välillä vieraillessaan Kotkassa 30.3.2023. Asiaa käsiteltiin elinvoimavaliokunnassa ja valtuustoryhmissä, jonka jälkeen kaupunginhallitus päätti, että Kotkan kaupunki käynnistää neuvottelut ystävyyskaupunkisuhteen solmimisesta.

Joulukuussa 2023 käydyissä sovittiin, että Mykolajiv toimittaa Kotkalle ensimmäisen ehdotuksen yhteistyösopimuksesta, jonka jälkeen luonnokseen on tehty tarkennuksia molempien osapuolten toimesta.

Yhteisymmärrysasiakirjassa sovitaan ystävyyskaupunkisuhteen solmimisesta kaupunkien välillä sekä mm. osaamisen vaihdosta, kumppanuuksista ja kaupunkien, järjestöjen, yhdistysten ja vastaavien delegaatioiden vastavuoroisista vierailuista. Ystävyyskaupunkisuhteesta ei aiheudu taloudellisia sitoumuksia kummallekaan osapuolelle.

Kati Halosesta uusi ympäristönsuojelupäällikkö

Kaupunginhallitus on päättänyt valita maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Kati Halosen Kotkan kaupungin uudeksi ympäristönsuojelupäälliköksi 1.5.2024 alkaen. Halonen toimii ennen vakituisen virantoimituksen alkua ympäristönsuojelupäällikön viransijaisena määräaikaisessa virkasuhteessa.

Kati Halonen

Halonen on toiminut kesäkuusta 2011 alkaen ympäristösuunnittelijana Kouvolan kaupungin palveluksessa. Hänen tehtäviinsä on kuulunut mm. ilmanlaadun seurantaan ja tarkkailuun liittyviä tehtäviä, pilaantuneeseen pohjaveteen ja pohjaveden suojeluun liittyvät asiat, vesiensuojeluasiat, vesilain mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvat asiat, vesihuoltolakia ja haja-asutuksen jätevesiä koskevat yleiset asiat, kaavalausunnot ja luonnonsuojeluasiat, ympäristönsuojelun yleiset lausunnot, toimintojen sijoittumiseen ympäristönsuojelullisia edellytyksiä koskevat kannanotot ja lausunnot suunnittelutarveratkaisuista, valvontasuunnitelman ja – ohjelman laatimista sekä taksan, delegointien ja ympäristönsuojelumääräysten valmistelutehtäviä.

Tehtävässään hän on toiminut myös ympäristöjohtajan viransijaisena sekä ympäristöpalveluissa että ympäristönsuojeluyksikössä.

Viran täyttöön nimetyn haastatteluryhmän mukaan Halosella on haastatelluista ympäristönsuojelunpäällikön virkaan vahvin substanssiosaaminen, kokemus viranomaistehtävien hoitamisesta ja viranomais- ja sidosryhmäyhteistyöstä sekä kunta-alan ja kunnallishallinon tuntemusta, mitkä arvioidaan antavan hänelle erinomaiset edellytykset toimia ympäristönsuojelupäällikön tehtävässä.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat