Kotka ostaa sähkönsä vuosina 2026–2029 Turku Energia Energiaratkaisuilta

Julkaistu 15.04.2024

Kotkan kaupungin ja useiden kaupungin tytäryhteisöjen sähköenergia hankitaan sopimuskaudella 1.1.2026 -31.12.2029 Turku Energia Energiaratkaisuilta. Kaupunginhallitus päätti asiasta 15.4.

Vuoden 2025 loppuun asti Kotka-konsernin sähkö ostetaan nykyisen, voimassa olevan sopimuksen mukaan Kymenlaakso Sähkö Oy:ltä.

Sähkönhankinnasta vuosille 2026–2029 päätettiin tarjouskilpailun jälkeen, kun kaupunki sai määräaikaan mennessä tarjoukset kolmelta yritykseltä; Turku Energia Energiaratkaisuilta, Lumme Energia Oy:ltä ja Vaasan Sähkö Oy:ltä.

Kaikki tarjoajat täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuusvaatimukset ja kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia. Tarjousten valintaperuste oli kokonaistaloudellinen edullisuus ja vertailuperusteena oli halvin hinta.

Saapuneiden tarjousten ja tehdyn tarjousvertailun perusteella hankinnassa konsulttina toimineen VENI Energian suositus sähköntoimittajaksi oli Turku Energia Energiaratkaisut sen tarjouksen ollessa edullisin tarjouspyynnössä esitetyt valintaperusteet huomioiden.

Opetustoimenjohtajan viranhaussa kuusi haasteltavaa

 Kaupunginhallitus päätti valita meneillään olevassa opetustoimenjohtajan viranhakuprosessissa haastateltavaksi kuusi hakijaa, joilla on kaupunginhallituksen mukaan vahvaa perehtyneisyyttä opetustoimenjohtajan tehtäväkokonaisuudesta ja vaadittava johtamiskokemus kunta-alalla.

Haastateltavat ovat:

  • Grönholm Thomas, pedagogie magister
  • Oksala Reijo, kasvatustieteiden maisteri
  • Ripatti Helena, kasvatustieteiden maisteri
  • Summanen Anna-Mari, kasvatustieteen maisteri ja terveystieteiden maisteri
  • Tenhunen Timo, kasvatustieteen kandidaatti
  • Toikka Vesa, kasvatustieteiden maisteri

 

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat