Viestintäpäällikön jäähyväiset

Julkaistu 01.12.2020 Kirjoittajalta Jari Pitkäkangas

Artikkelin kirjoittaja: Mia Brunila

Tulin Kotkan viestintäpäälliköksi noin 2,5 vuotta sitten ja siirryn uusiin haasteisiin joulukuun aikana.

Ennen kuin aloitin kesällä 2018 kaupungilla, mielsin kaupungin turvallisena, mutta hieman jäykkänä organisaationa jossa luovuus ei kuki. Aika nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että ihan kuin missä tahansa muussa työpaikassa, se on juuri niin luovaa kuin siitä itse tekee.

Reilu organisaatio

Olen ollut urani aikana monenlaisissa organisaatioissa töissä. Aikoinaan Euroopan parlamentissa työskennellessäni erään maan edustajat eivät suostuneet hississä edes moikkaamaan avustajia, vaan puhuivat vain toisille ”mepeille”. Suomalaiselle tämä ajattelutapa tuntui absurdilta, pomot ja poliitikot ovat ihmisiä siinä missä muutkin.

Työelämän ja organisaation reiluus onkin hyvin läsnä Kotkassa, on kyse sitten lähiesihenkilöstä tai kaupunginjohtajasta, kaikki ovat aina tavoitettavissa ja arvostavat työntekijöitä oman alansa asiantuntijoina.

Rohkeasti eteenpäin

Milleniaaleille tyypilliseen tapaan olen urakehityksen suhteen välillä riskienottaja. Perustin aikoinaan oman viestintätoimiston kun tilaisuus siihen tarjoutui ja siitä siirryin Kotkaan, kun se tilaisuus tuli eteen. Nyt hyppään takaisin yksityiselle puolelle, jota etenkin appiukkoni kauhistelee. Se olkoon sitä kotkalaisten rohkeutta, kokeilla uutta kun mahdollisuus sattuu kohdalle.

Siinä missä ennen työ kaupungilla tai valtiolla tarkoitti eläkevirkaa, on se nykyään useimmin osa ihmisen urapolkua. Itse olen ainakin kokenut, että vaihtelu ja uuden oppiminen virkistää ja saa innostumaan työnteosta. Toki työssä voi kehittyä ja vaihtelua löytää myös organisaatioiden sisällä.

Rakas Kotka

Vaikka en kohta olekaan enää Kotkan kaupungin työntekijä, tulen aina jatkamaan Kotkan kehumista. Uudelle esihenkilölleni olenkin jo kertonut, että tulen sitten kehumaan Kotkaa joka yhteydessä. Katsotaan saanko sieltä houkuteltua uusia asukkaita Kotkaan, sillä tulevalla työnantajallani on loistavat etätyömahdollisuudet. Työt voi luontevasti hoitaa Kotkasta käsin, vaikka pääkonttori Helsingissä sijaitseekin.

Meillä on Kotkassa meri, kauniit puistot ja ennen kaikkea ystävälliset ihmiset. Niiden takia tulen aina olemaan ylpeästi kotkalainen.

 

PS. Jos sinua kiinnostaa olla seuraajani, hae 8.12.2020 mennessä: kuntarekry.fi/viestinta-ja-markkinointipaallikko (haku on päättynyt)