Liikuttavin työpaikka Kymenlaaksossa 2023

Julkaistu 05.02.2024 Kirjoittajalta Minna Uusitalo

(Kirjoittaja: Minna Uusitalo, henkilöstöjohtaja)

Kotkan kaupunki on palkittu Kymenlaakson urheilugaalassa palkinnolla Liikuttavin työpaikka. Perustelut:

Kymenlaakson Liikunnan toteuttama Buusti360 -työhyvinvointiohjelma on myöntänyt Kotkan kaupungille Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatin, joka on ansaittu sitoutumisella työhyvinvoinnin ja henkilöstöliikunnan edistämiseen.

Kotkan kaupungilla on 1850 työntekijää ja yli sata työyksikköä. Kotkan kaupunkiorganisaatio on jatkuvasti pyrkinyt kehittämään työntekijöidensä työhyvinvointia ja jaksamista luomalla työpaikan, joka edistää hyvinvointia ja aktiivista elämäntapaa.

 Etenkin liikunnan olosuhteisiin ja viestintään sekä liikuntaan aktivointiin sekä seurantajärjestelmiin on panostettu onnistuneesti. Näiden osa-alueiden myötä on luotu työympäristöä, jossa työntekijöillä on mahdollista huolehtia itsestään.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus, joka myönnetään organisaatiolle kartoituksen pohjalta. Kartoitus toimii sekä henkilöstöliikunnan nykytilan arviointiin, että toimenpiteiden seurantaan ja kehittämiseen.

Palkinto luovutettiin Kymenlaakson urheilugaalassa 2.2.2024. Kymenlaakson urheilugaala on maakunnan liikunta- ja urheiluväen yhteen kokoava tilaisuus pääyhteistyössä Kymenlaakson Liikunnan, Kymenlaakson liiton, Suomen urheilugaalan ja Veikkaus Oy:n kanssa.

Olemme erittäin iloisia ja otettuja palkinnosta ja huomionosoituksesta. Kaupunki on tehnyt vuosia suunnitelmallista ja aktiivista työtä edistääkseen henkilökunnan työhyvinvointia ja työssä jatkamista myös liikunta-aktiivisuuden kautta.

Henkilökunnalle suunnattu liikuntatarjonta on monipuolista. Kynnys osallistumiseen pyritään pitämään matalana ja liikuntaa tarjotaan liikkujan tasosta riippumatta. Tavoitteenamme on, että aktiivisille liikkujille on tarjontaa, mutta myös aloittelijoilla on mahdollisuus ohjattuun ja tasonmukaiseen liikuntaharrastukseen.

Henkilökunnan liikuttamista toteutetaan pienellä budjetilla. Tällä toiminnalla on kuitenkin iso merkitys ja vaikutus henkilökuntamme työhyvinvointiin. Kaupungin henkilökunnan omat liikuntaryhmät edistävät samalla kaupungin yhteisöllisyyttä ja lisäävät kaupungin sisäistä verkostoitumista.

Näissä tunnelmissa on hyvä jatkaa kevättä kohti!

 

Kirjoittaja Minna Uusitalo on Kotkan kaupungin henkilöstöjohtaja