Ravintola Kairo avaa ovensa

Julkaistu 01.06.2023

Kotkan Kantasatamassa sijaitseva ravintola Kairo avaa taas ovensa reilun vuoden hiljaiselon jälkeen uusien yrittäjien toimesta perjantaina 2.6.
Kairon takaa löytyy neljähenkinen yrittäjätiimi. Miika Porkka tunnetaan esimerkiksi Edu & Albertin takaa, linja-autoaseman Parkista kuin myös Meripäivien Royal Albert Hallista. Sami Hauru, Laura Bly ja Santeri Simonen operoivat East Coast Events tuotantoyhtiötä ja tuottavat mm. Dark River Festivaalia sekä Pyhtään Saaristomarkkinoita sekä kattavasti yritystapahtumia. Yhdessä tiimi tuo paljon osaamista ja vahvuuksia samaan pöytään.

Ravintolan avaamista on valmisteltu pitkin kevättä. Avautuvassa Kairossa halutaan säilyttää vanhaa tunnelmaa, mutta tehdä ravintolasta myös ihmisten ja erilaisten kulttuurien kohtauspaikka.
Kairosta halutaan tehdä yksi kantakaupungin vetovoimainen tapahtumapaikka, tapahtumaravintola.

Kairon pubin puoli on auki kesäaikaan joka päivä. Tarjolla on laaja valikoima juomia ja erityisesti drinkkilistaan on panostettu. Ruokaa saa tässä vaiheessa ainoastaan tilauksesta, mutta tulevaisuuden tilannetta tarkastellaan kysynnän mukaan.

Kesällä Kairossa saadaan nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Heti avajaisten jälkeen lauantaina 3.6. lavalla nähdään Kairo Stand Up -klubi. Nauruhermoja hiveleviin hetkiin täytyy valmistautua, kun lavalle nousevat Heikki Vilja, Saana Peltola sekä Mika Eirtovaara.
Stand Up klubeista pyritään tekemään toistuva tapahtuma. Kesäkuun lopussa perjantaina 30.6. lavalle nousee reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa löytänyt kokoonpano Kuningasidea, joka on kolmetoista vuotta kestäneen matkansa aikana työntänyt genrerajat sulatusuuniin, muovaten yhteissoitollaan itselleen tunnusomaisen tyylin.

Meripäivien aikaan 29.–30.7. Kairossa saadaan nauttia Kairon Musaterassin ohjelmistosta. Alueelle on vapaa pääsy koko viikon ja ohjelmistosta löytyvät mm. Varusmiessoittokunnan Showband, Jore Marjaranta & Ben Granfelt Duo, Osmo Ikonen, Knipi Trio sekä monia muita.

Kotkan Kaupunginteatterin toiminta Kairossa jatkuu normaalisti ja teatterin esityskausi jatkuu syksyllä jo keväällä alkaneen Toksisen Kabareen merkeissä. Esityskausi jatkuu lauantaina 23.9.

Syksyn ajalle rakennetaan myös muuta ohjelmistoa ja ensimmäisenä kiinnityksenä on tehty Jesse Kaikuranta osana Hetki Yhdessä -kiertuetta lauantaille 2.9.

Kairon omien tapahtumien lipunmyyntikumppanina toimii Tiketti.fi.

Ravintola Kairon verkkosivut löytyvät osoitteesta kairoravintola.fi ja sosiaalisen median tilit @ravintolakairo!

Kairo on avoinna kesällä 2023
Ma-To 14:00-22:00
Pe 14:00-01:00
La 12:00-01:00
Su 12:00-20:00