Kymi Sinfonietta konsertoi Tallinnan Kamariorkesterin kanssa Tallinnassa ja Kotkassa marraskuussa

Julkaistu 17.11.2022

Kymi Sinfonietta konsertoi ensi viikolla arvostetun Tallinnan Kamariorkesterin kanssa Tallinnassa ja Kotkassa. Orkesterit yhdistävät voimansa kapellimestari Olari Eltsin johdolla inspiroivassa konserttikokonaisuudessa Estonia-salissa Tallinnassa keskiviikkona 23.11. ja Kotkan konserttitalolla perjantaina 25.11. Samalla juhlistetaan kaupunkien pitkää, liki 70 vuotta kestänyttä ystävyyskaupunkisuhdetta. Alun perin konsertit piti toteuttaa vuonna 2020, kun ystävyyskaupunkisuhteiden solmimisesta oli kulunut 65 vuotta, mutta maailmanlaajuisen pandemian vuoksi ne siirtyivät tähän hetkeen. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Kotkan ja Tallinnan kaupunkien kanssa. Kymenlaaksosta lähtee suuri joukko kuulijamatkalaisia Tallinnaan Estonia-salin konserttia kuuntelemaan.

Konserttiohjelman kulmakivenä on kahden orkesterin yhteistyö: Johann Friedrich Faschin barokkityylinen alkusoitto ja Bohuslav Martinůn kaksoiskonsertto tuovat esille molempien orkestereiden uskomattoman heittäytymiskyvyn monityylisen ohjelmiston äärellä. Konsertin kruunaavat säveltäjä Richard Straussin omiin lempiteoksiin lukeutuva nuoruusiän sävellys Burleske ja ’Intermezzo’-oopperan ensimmäinen välisoitto. Kahden orkesterin muodostamaa yhteisorkesteria astuu johtamaan Kymi Sinfoniettan taiteellinen neuvonantaja ja Viron kansallisen sinfoniaorkesterin taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari Olari Elts. Solisteina ovat virolainen pianisti Irina Zahharenkova, jonka monipuolinen muusikon ura ulottuu aktiivisesti Suomenlahden molemmin puolin, sekä Kymi Sinfoniettan lyömäsoittaja Vladimir Belov.

Kymi Sinfonietta ja Tallinnan kamariorkesteri ovat yhdistäneet voimansa aiemminkin. Kun kaupunkien ystävyyssuhteiden 60-vuotisjuhlaa vietettiin vuonna 2015, orkesterit esiintyivät yhteisorkesterina kesäkuussa Kotkassa, ohjelmassa Jean Sibeliusta ja Arvo Pärtiä, ja syyskuussa Tallinnassa, jossa esitettiin virolaisen ja suomalaisen sinfoniamusiikin suurteoksia: Heino Elleriä, Eduard Tubinia ja Jean Sibeliusta. Ellerin Aamunkoiton ja Tubinin Sarjan virolaisista tansseista johti Tallinnan kamariorkesterin silloinen ylikapellimestari Risto Joost, Sibeliuksen viidennen sinfonian Atso Almila. Konserttien juhlavuutta korosti se, että kyseisenä vuonna vietettiin Arvo Pärtin 80-vuotisjuhlaa ja Jean Sibeliuksen syntymästä oli tullut kuluneeksi 150 vuotta ja Eduard Tubinin syntymästä 110 vuotta.

Lisätietoja Kymi Sinfoniettan verkkosivuilta www.kymisinfonietta.fi