Kymi Sinfoniettan yleisötyö jatkuu monipuolisena ja kekseliäänä

Julkaistu 15.04.2024

Kymi Sinfonietta palvelee erittäin laajasti ja monipuolisesti erilaisia yleisöryhmiä sekä Kotkassa että Kouvolassa. Orkesterin yleisötyö- ja jalkautumistoiminta on ollut valtakunnallisestikin tarkasteltuna poikkeuksellisen laajaa sen kotikaupungeissa ja erilaiset yhteistyökonsertit ovat olleet toivottuja ja laadukkaasti toteutettuja.

Orkesterin yleisötyöhön sisältyy mm. jalkautumisia hoiva- ja päiväkoteihin, kouluihin, erilaisiin sote-yksiköihin ja kauppakeskuksiin sekä erilaisia yhteistyöprojekteja eri sidosryhmien kanssa – kummiluokkatoimintaa unohtamatta. Vuoden 2023 aikana toteutettu yleisötyö tavoitti reilusti yli 15 000 ihmistä.

Kymi Sinfoniettan pienryhmät jalkautuvat erilaisin kokoonpanoin ja sisältöineen eri puolille Kotkaa ja Kouvolaa huhti-toukokuun aikana. Luvassa on viisi erilaista kokonaisuutta: ”Pinnan alla – Meditatiivista kamarimusiikkia”, ”Bachia soolona”, ”Sooloja sellolla ja viululla”, ”Klassinen & rentoutus” ja ”Aisti!-konsertti”. Suurin osa konserteista on ilmaisia ja avoimia kaikille.

”Pinnan alla – Meditatiivista kamarimusiikkia” -konserteissa esiintyy kaksi huilistia, Auli Kontinen ja Sara Antikainen, klarinetisti Hanna Hujanen ja sellisti Kati Ylitalo. Yhtye on suunnitellut rauhoittavan ja luonnosta inspiraationsa saaneen kokonaisuuden, joka kuullaan aivan erityislaatuisissa luonnonläheisissä kohteissa vahvistaen rentouttavaa musiikillista kokemusta. Nämä sävelet soivat lauantaina 27.4. klo 14 ja 16 Akvaariotalo Maretariumissa Kotkassa, lauantaina 4.5. klo 14 Verlan tehdasmuseossa (museon pääsymaksulla) ja lauantaina 25.5. klo 15 Paussi puutarhassa -teemalla Arboretum Mustilan Hemlokkimetsässä (pääsymaksulla). Tämä kokoonpano piipahtaa myös uuden Satama Areenan ravintolassa Kotkassa virkistämässä lounastajien arjesta irrottautumisen hetkeä perjantaina 31.5. klo 11 osana Kymijoen Lohisoitto -festivaalia.

”Bachia soolona” -konsertti kuullaan keskiviikkona 24.4. klo 18 Kotkan konserttitalolla, jossa sellisti Jarkko Launonen ja viulisti Stevan Stretenović soittavat Bachin upean kauniit Soolosellosarjan nro 2 ja Viulusonaatin nro 1. Sooloille saadaan jatkoa ”Sooloja sellolla ja viululla” -konsertissa keskiviikkona 29.5. klo 18 Merikeskus Vellamon Venehallissa orkesterin konserttimestarin Raymond Coxin ja sellisti Jarkko Launosen yhteistyönä. Bachin kolmannen soolosellosarjan lisäksi kuullaan musiikkia sooloviululle.

Ohjatusta rentoutushetkestä jousikvartetin säestyksellä nautitaan keskiviikkona 24.4. klo 14 ja 17 Hyvinvointikeskus Huumassa Kotkassa ja torstaina 25.4. klo 14.30 ja 17.30 Treenikeidas-kuntosalilla Kouvolassa Annemaija Ruuska-Pulkkisen ohjaamana. Täsmätietoa löytyy orkesterin www-sivuilta.

Tiistaina 28.5. klo 13 ja 18 koetaan ”Aisti!”-konsertti Kotkan konserttitalolla orkesterimme viulistin, tunnetaito-ohjaaja ja mindfulnessvalmentaja Suvi Granbergin ohjaamana. Hänen lisäkseen konsertissa soittavat viulisti Stevan Stretenović, klarinetisti Hanna Hujanen ja fagotisti Samuel Rouleau. Tässä kokonaisuudessa palaudutaan arjen haasteista rauhoittamalla kehoa ja mieltä. Mukaan voi ottaa makuualustan ja osallistua läsnäoloharjoituksiin ja tunnetyöskentelyyn.
Ennakkoilmoittautumiset: heidi.mustikkaniemi@kymisinfonietta.fi. Tämä konsertti järjestetään yhteistyössä Mieli Kotkan seudun mielenterveys ry:n kanssa.

www.kymisinfonietta.fi