Yleisten alueiden luvat haetaan jatkossa sähköisten järjestelmien kautta

Julkaistu 02.06.2022

Kaupungin omistamilla maa- ja vesialueilla sekä julkisilla puisto-, viher- ja katualueilla järjestettäviin tapahtumiin sekä muuhun alueiden tilapäiseen käyttöön tulee aina hakea lupa.

Kotkan kaupunki on ottanut yleisten alueiden käyttöluvissa ja -ilmoituksissa käyttöön sähköisen luvanhakujärjestelmän Lupapiste.fi. Tämä tarkoittaa, että jatkossa kaikki yleisiä alueita koskevat luvat ja ilmoitukset haetaan sähköisten järjestelmien, Lupapiste.fi tai Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta.

Lupapisteen kautta haetaan jatkossa yleisten alueiden työluvat ja ilmoitukset kuten kaivuilmoitukset, katujen ja muiden yleisten alueiden työilmoitukset, sijoitusluvat ja tilapäiset mainosluvat. Timmi-tilavarausjärjestelmästä löytyvät suosituimmat ulkotapahtuma-alueet ja pop up -myyntipaikat.

Kaupunki on koonnut yleisten alueiden käyttöluvat yhdelle nettisivustolle, joka löytyy osoitteesta https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakentaminen-ja-tontit/yleisten-alueiden-kayttoluvat/

Lupapiste.fi ja Timmi-tilavarausjäjestelmän käyttö edellyttää ensimmäisellä kerralla tunnistautumista. Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaaja voi jatkossa kirjautua palveluun sähköpostiosoitteella ja salasanalla.