Kauppatorilla heinäkuun lopussa kolmipäiväinen Festivaalitori

Julkaistu 14.04.2022

60-vuotisjuhliaan viettävän Kotkan Meripäivien aikana Kotkan kauppatorilla järjestetään kolmipäiväinen Festivaalitori, joka tarjoaa livemusiikkia torstaista lauantaihin. Meripäivien Festivaalitorilla esiintyvät mm. saksalainen The Baseballs, Neljä Ruusua, Vesterinen Yhtyeineen, Portion Boys ja The Rasmus. Tapahtuman lipunmyynti alkoi kiirastorstaina 14.4.

Festivaalitori tarjoaa kaiken kaikkiaan kahdentoista huippuartistin keikan. Festivaalitori avautuu torstaina 28. heinäkuuta ikärajattomalla tapahtumalla, jonka tähtinä nähdään Suomen tämän kevään Euroviisuedustaja The Rasmus sekä helsinkiläinen modernin rockin sanansaattaja Cyan Kicks.

Juhlat jatkuvat täysi-ikäisille suunnattuina perjantaina ja lauantaina, jolloin Festivaalitorilla nähdään kova kattaus kotimaan suosituimpia artisteja sekä viime vuonna uuden Hotshots-albumin julkaissut saksalainen rock’n roll -yhtye The Baseballs. Perjantaina Kotkassa esiintyvän The Baseballsin saavutuksiin lukeutuu mm. vuoden myydyimmän albumin Emma-palkinto vuodelta 2009.

Kotimaisista artisteista Festivaalitorilla perjantaina esiintyvät hurmoksellisista keikoistaan tunnettu Vesterinen Yhtyeineen, alkuvuodesta uuden 1000X -albumin julkaissut kotimainen kestosuosikki Neljä Ruusua, Suomen suosituimpiin ja arvostetuimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Stam1na sekä vaasalainen punk-legenda Klamydia.

Lauantaina Festivaalitorilla nähdään mm. jättihiteistään Kyläbaari ja Vauhti kiihtyy tunnettu bilebändi Portion Boys, suomirockin kivijalka ja kurkihirsi Popeda, tamperelainen laulaja-lauluntekijä-muusikko Jonne Aaron, lukuisia kulta- ja platinasinglejä vuosien varrella julkaissut Stig, syksyllä 60-vuotta täyttävä suomalainen rock-legenda Andy McCoy ja seitsemän albumia yhdellä kertaa viime vuoden lopulla julkaissut Lordi.

Meripäivien Festivaalitorilla on monipuolista ruokaa ja juomaa myyviä ruokamyyntipisteitä. Torstaina tapahtuma on ikärajaton, perjantaina ja lauantaina ikäraja on 18 vuotta.

Festivaalitori oli tarkoitus järjestää ensimmäisen kerran jo kesällä 2020, mutta koronaviruspandemian mukanaan tuomat rajoitukset ja epävarmuudet pakottivat peruuttamaan festivaalin. Festivaalitorin järjestää RH Entertainment Oy, joka tunnetaan mm. Rock In The City-festivaaleista ja Raskasta Joulua -kiertueesta.

Festivaalitori

Kauppatori, Kotka
Portit auki to 19-24, pe 16-01 ja la 15-01

Esiintyjät:
Torstaina:
The Rasmus
Cyan Kicks

Perjantaina:
The Baseballs (DE)
Vesterinen Yhtyeineen
Neljä Ruusua
Klamydia
Stam1na

Lauantaina:
Portion Boys
Popeda
Jonne Aaron
Stig
Andy McCoy
Lordi

Liput:
Lippu.fi
Torstain lippu 35€ ennakkoon,  ovelta 40€
Perjantain lippu 40€ ennakkoon, ovelta 45€

Lauantain lippu 45€ ennakkoon, ovelta 50€
Kolmen päivän lippu ennakkoon 99€, ovelta 120€

Priority-liput torstaille 90€, perjantaille 100€ ja lauantaille 100€

Priority-lippu sisältää passin ja kaulanauhan, pääsyn omalle priority-alueelle, jossa on oma teltta, baari ja omat saniteettipalvelut. Priority-alueelta on näkyvyys lavalle. Tarjolla on lisäksi pientä suolaista naposteltavaa. Huom! Lippu ei sisällä omia istumapaikkoja.