Kymi Sinfonietta ottaa koronapassin käyttöön konserteissaan

Julkaistu 09.12.2021

Kymenlaakso on koronaviruksen leviämisalue ja koronatilanne alueella on vaikea. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä antoi keskiviikkona 8.12. Etelä-Suomen aluehallintovirastolle suosituksen rajoittaa yli 50 hengen yleisötilaisuuksien järjestämistä sisätiloissa. Toiminnanharjoittaja voisi välttää nyt esitetyt rajoitukset ottamalla koronapassin käyttöön. Aluehallintoviraston päätöstä asiasta odotetaan viimeistään ensi viikon alussa.

Kymi Sinfonietta ottaa koronapassin käyttöön välittömästi konserteissaan, kun aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, eli kun passin käyttöönotto on lakisääteisesti mahdollista. Koronakoordinaatioryhmän suositus on voimassa 9.1.2022 saakka. Näin ollen koronapassi on voimassa ainakin Kauneimmat barokkijoululaulut -konserteissa 15. ja 16.12. ja koronatilanne ja -rajoitukset huomioiden myös kevätkaudella 2022. Koronapassia voidaan edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Kymi Sinfoniettan konserteissa terveysturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota koronapassin lisäksi mm. seuraavin toimenpitein:

  • konserttien yleisömääriä on rajattu, eli konserttisaleissa on käytössä edelleen noin yhden metrin turvavälit
  • konserteissa on voimassa vahva maskisuositus alueellisen koronakoordinaatioryhmän linjauksen mukaisesti
  • konsertteihin saa tulla vain terveenä
  • lähikontakteja tulee välttää
  • tarjolla on käsidesiä useassa pisteessä

Katso yleiset turvallisuusohjeemme: https://kymisinfonietta.fi/index.php/fi/uutinen/turvallisesti-kymi-sinfoniettan-konserteissa

Ohjeet koronapassin käyttöön

Yleiset ohjeet koronapassin lataamiseen:
Lataa koronapassi etukäteen Omakannasta osoitteesta www.kanta.fi/koronatodistus. Passin voi joko tulostaa tai näyttää mobiililaitteelta.

  • Passi on käytännössä sivulla näkyvä nimesi ja QR-koodi sekä henkilöllisyystodistus.
  • Passi tarkastetaan konserttisaliin saapuessasi. Tulethan paikalle hyvissä ajoin ruuhkien välttämiseksi.
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
  • Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta siitä yksiköstä, jossa rokotus on annettu tai testi on tehty.
  • Koronapassia voidaan edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Käyttäjä hakee passin
Omakanta-palvelusta. Passit tarkistetaan THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä järjestäjälle muita henkilö- tai terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta.
Lisätietoja löytyy mm. STM:n sivuilta (https://stm.fi/koronapassi) ja kanta.fi-sivustolta (https://www.kanta.fi/koronatodistus).

Mikäli asiakkaalla on ostetut liput, mutta ei koronapassia, voi hän vaihtaa liput toiseen konserttiin tai lahjakorttiin olemalla yhteydessä orkesteritoimistoon, puh. 05 234 4891, toimisto@kymisinfonietta.fi