Kotkan nuorisovaltuusto: ”Ilmastotyön näkyvyyttä on lisättävä”

Julkaistu 09.10.2020

Kotkan nuorisovaltuusto haluaa, että ilmastotyön näkyvyyttä on lisättävä eikä ilmasto ole pelkästään nuorten vaan kaikkien asia.
Nuorisovaltuusto antoi lausunnon Kotkan uudesta ilmasto-ohjelmasta 2021-2030 kokouksessaan 7.10.

Valtuusto pitää myös tärkeänä, että kouluruuassa kasvisruuan osuutta on lisättävä ja vähennettävä hävikkiä esim. tarjoamalla ruokaa vähävaraisille.

Nuorisovaltuusto huomauttaa, että myös taloudellisia hyötyjä on korostettava, ja yritysyhteistyötä on lisättävä ilmastonäkökulmasta. Lisäksi jo asuntojen rakennusvaiheessa on kiinnitettävä huomiota veden ja energian käytön tehokkuuteen sekä käytettävä ympäristöystävällisiä materiaaleja.

Nuorisovaltuuston mielestä paikallisliikenne kaipaa parannuksia, jotta paikallisliikenne olisi helpommin käytettävissä ja saavutettavissa. Paikallisliikennettä on pystyttävä seuraamaan reaaliajassa, ja oikean bussilinjan löytämisestä on tehtävä vaivatonta.

Emma Saarelainen (vas.) ja Olivia Lahtinen.

”Mielestäni oli erittäin hyvä päätös pyytää asiasta myös nuorisovaltuuston näkemystä. Me nuoret olemme tulevaisuus – kirjaimellisesti – joten on tärkeää saada meidän oma kädenjälkemme näkyviin”, kommentoi tuore nuorisovaltuuston puheenjohtaja Olivia Lahtinen ilmasto-ohjelman tärkeyttä.

”Kotkan ilmasto-ohjelman pitäisi olla tärkeä meidän nuorten lisäksi kaikille kotkalaisille, sillä kyseessä on koko Kotkan sekä sen asukkaiden tulevaisuus ja nykyisyys”, täydentää nuorisovaltuutettu Elli Putkonen.

Nuorisovaltuusto kiittää lausunnossaan ohjelman laajuutta ja sen selkeälukuisuutta. Valtuuston lausunto on luettavissa täältä: ilmastomuutosohjelmanlausunto_kotkannuva_valmis_saavutettava

Nuorisovaltuusto valitsi uuden puheenjohtajan

Kotkan nuorisovaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi nuorisovaltuusto valitsi yksimielisesti Olivia Lahtisen.
Aiemmin nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimi Mira Rannanjärvi, joka jatkaa edelleen nuorisovaltuuston jäsenenä. Nuorisovaltuuston 1. varapuheenjohtajana jatkaa edelleen Tia Räihä ja 2. varapuheenjohtajana Emma Saarelainen.

Lahtinen oli otettu valinnastaan nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi ja kommentoi asiaa: ”Tällä porukalla pystytään mihin tahansa!”

Kuvassa nuorisovaltuuston jäseniä maskit päällä.

Nuorisovaltuusto haluaa myös muistuttaa, maskien käytöstä sekä turvavälien ylläpitämisestä. ”Pysytään yhdessä terveinä!”