TIER tuo suositun sähköpotkulautapalvelun Kotkaan ja Haminaan

Julkaistu 24.04.2024

TIER, Euroopan johtava jaettujen pienliikennepalvelujen tarjoaja aloittaa tänä vuonna toimintansa Kotkassa ja Haminassa.
Toiminta on tarkoitus aloittaa vaiheittain 24. huhtikuuta eteenpäin ja kasvattaa hiljalleen sääolosuhteet huomioon ottaen. Palvelua on varauduttu sulkemaan tilapäisesti liukkaiden kelien ajaksi.

“Olemme innoissamme päästessämme laajentamaan TIERin palveluntarjontaa Kymenlaakson alueelle. Uskomme vahvasti, että mikroliikenteelle on alueella aktiivista käyttöä, sillä TIERin sähköpotkulautoja jo toivottu molempiin kaupunkeihin jo useamman kauden ajan. Kaupunkien uniikit ominaispiirteet ja merellinen sijainti on otettu huomioon toiminta-aluetta rakennettaessa”, kertoo TIERin maajohtaja Elina Bürkland.

TIER haluaa tukea kaupunkeja niiden kunnianhimoisissa ilmastovisioissa ja tavoitteessa vähentää 80 % alueensa kasvihuonekaasupäästöistä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 päästötasoon verrattuna. Yhtiö itse on ollut täysin ilmastoneutraali tammikuusta 2020 lähtien ja käyttää myös Suomessa sijaitsevien sähköpotkulautojen lataamiseen ainoastaan ympäristöystävällisesti tuotettua sähköä. Yhtiön huoltokalustoon saapuivat vuonna 2023 uudet sähköpakettiautot, joilla myös huoltotoiminnasta tehdään entistä vihreämpää. Yhtiön tavoitteena on tuoda kaupungeille toimiva, julkista liikennettä täydentävä liikkumismuoto, joka edistää niiden ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Lisätietoja verkosta www.tier.app sekä www.ridedott.com.