Tutustu kansallisiin kaupunkipuistoihin verkossa

Julkaistu 30.06.2020

Kansalliset kaupunkipuistot punovat yhteen suomalaisen kaupunkielämän, -kulttuurin ja luonnon parhaat palat. Kotkassakin on maankuulu oma kaupunkipuisto, joka kertoo kaupungin tarinaa siitä, kuinka se meren ja joen antimien varaan syntyi aluksi linnoitus- ja rajakaupungiksi ja myöhemmin muuttui moni-ilmeiseksi satamakaupungiksi.

Kansallisten kaupunkipuistojen verkostossa statuksen saaneet kaupungit täydentävät toisiaan. Jokaisella kaupungilla ja kaupunkipuistolla on oma erityinen merkityksensä yhteisessä kokonaisuudessa. Näistä muodostuu tähtikaupunkien verkosto ja kaupunkipuistojen helminauha. Kansallisiin kaupunkipuistoihin on helppo tulla, ne ovat kaikkien käytössä 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa.

Nyt avatuilta yhteisiltä verkkosivuilta löytyy parhaat palat kaupunkipuistojen merkittävimmistä nähtävyyksistä, käyntikohteista ja puistoista. Sivujen avulla voi tutustua kuhunkin yksittäiseen kaupunkiin tai teemoittain eri aihealueisiin, jotka kaupunkipuistoja yhdistävät. Sivusto elää ja muuttuu ja tarinoita lisätään matkan varrella.

Astu sisään kansallisten kaupunkipuistojen tarinoihin osoitteessa:

KANSALLISETKAUPUNKIPUISTOT.FI

Sivusto toimii parhaiten Crome, Firefox, Safari tai Edge selaimilla (EI Internet Explorerilla) ja mobiililaitteilla.