Ensimmäinen sähköbussi aloittaa liikennöinnin Kotkan seudulla

Julkaistu 17.05.2024

Kotkan seudun paikallisliikenteen ensimmäinen sähköbussi aloittaa liikennöinnin maanantaina 20. toukokuuta.
”Asiasta on tullut nyt vahvistus liikennöitsijältä”, iloitsee joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Ensimmäiset sähköbussilla ajettavat vuorot ovat maanantaina linjan 1 Kotka–Hamina-vuorot klo 9.05 Kotkan keskustasta Karhulan kautta Haminaan ja klo 10.05 Haminasta Karhulan kautta Kotkan keskustaan.

”Näissä kahdessa ensimmäisessä sähköbussivuoroissa kulkeminen tarjotaan matkustajille maksutta, joten sähköbusseilla liikkumista on helppo tulla testaamaan”, kertoo Partanen.

Linjan 1 reitti kulkee Kotkan keskustassa reittiä Norskankadun paikallisliikenneterminaali – Kirkkokatu, josta linja jatkaa Karhulaan ja Haminaan pysähtyen kaikille reitin varren pysäkeillä.

Kotkassa on tällä hetkellä kaksi sähköbussia. Niistä toinen on tulossa liikenteeseen myös ensi viikon aikana. Sähköbussit tulevat näkymään ensi viikolla myös muilla linjoilla kuin linjalla 1.

Muu sähköbussikalusto on saapumassa loppukevään ja kesän aikana. Tämän hetken tiedon mukaan elokuun alkuun mennessä Kotkan seudun kaupunkibussikalusto on vaihtunut kokonaan sähköbusseiksi.

”Samalla saadaan myös paikallisliikenteen brändiä paremmin näkyviin, sillä sähköbussit ovat kokoteipattuja Jonne & Minne -brändimme mukaisesti”, kertoo Partanen.

Linjan 1 tarkempi reitti ja aikataulut: Linja 1 Digitransit.fi