Päivä johtajana -projekti tuo nuoret seuraamaan johtajien työtä

Julkaistu 09.11.2023

Pä1vä Johtajana on Suomen Nuorkauppakamarin projekti, jossa yritysten ja muiden organisaatioiden johtajat ja päälliköt palkkaavat yhden tai useamman 16–24-vuotiaan nuoren tutustumaan työtehtäviinsä työpäivän ajaksi.

Kotkan kaupungilta arkeaan ja johtamista tutuksi tulevat tekemään kaupunginjohtaja Esa Sirviö, kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara ja kehitysjohtaja Toni Vanhala. Kukin heistä opastaa yhtä nuorta.

Päivän aikana nuoret seuraavat johtajan työtä ja heille konkretisoituu, mitä johtaminen on. Johtajat taas pääsevät tutustumaan nuorten ajatuksiin ja arvoihin työelämästä.

Pä1vä Johtajana -päätoteutusviikko on parhaillaan käynnissä, jolloin suurin osa valtakunnallisen projektin työpäivistä toteutetaan. Kotkan kaupungilla nuoret vierailevat seuraavan kahden viikon aikana.

Kuvassa kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen ja teksti: "Johtaminen on työtä, ei titteli. Johtaja laittaa itsensä peliin auttaakseen koko työyhteisöä pelamaan yhteen ja onnistumaan." Kuvassa kulttuurijohtaja Tomi Purovaara ja teksti: "Johtaja – viisautta ja voimaa verkostoista". Kuvassa kehitysjohtaja Toni Vanhala ja teksti: "Johtajuus on hyvää tahtoa, tunneälyä, päätöksentekokykyä, suunnan näyttämistä ja onnistumisen mahdollistamista."

Lisätiedot

Suomen Nuorkauppakamarit, Pä1vä Johtajana -verkkosivu

Kotkan Nuorkauppakamari, Pä1vä Johtajana -verkkosivu