Uimavedet täyttävät laatuvaatimukset

Julkaistu 20.07.2023

Kotkan ja Pyhtään pienten yleisten uimarantojen uimaveden laatu oli hyvä 11.7. otetuissa näytteissä, eikä näytteenoton yhteydessä uimarannoilla havaittu syanobakteereja, eli sinilevää.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetusten 177/2008 ja 354/2008 mukaan rannikon uimavesi (Flakanäs, Purola, Ruonala, Varissaari) täyttää laatuvaatimukset mikrobiologisten muuttujien osalta, mikäli Escherichia coli -bakteereita on alle 500 pmy/100 ml ja suolistoperäisiä enterokokkeja alle 200 pmy/100 ml. Vastaavasti sisämaan (Antinniemi, Yläkoski) uimavesi täyttää laatuvaatimukset mikrobiologisten muuttujien osalta, mikäli E. coli -bakteereita on alle 1 000 pmy/100 ml ja suolistoperäisiä enterokokkeja alle 400 pmy/100 ml.

Uimavedessä ei saa olla havaittavissa syanobakteereja, eli sinilevää. Aistinvaraisen havainnoinnin laatusuosituksen mukaisesti vedessä ei myöskään saa olla aistittavissa jätteitä kuten öljymäisiä ja tervamaisia
aineita sekä kelluvia materiaaleja, esimerkiksi muovi-, kumi-, lasi- tai muovipulloja.

Seuraavat näytekalenterin mukaiset näytteet otetaan kyseisiltä rannoilta 1.8. lukuun ottamatta varissaaren uimarantaa, josta seuraava näyte otetaan 2.8.