Kotkan Yrittäjät palkitsi Santalahti Resort & Bistron

Julkaistu 19.11.2022

Kotkan Yrittäjät palkitsi vuoden 2022 yritykseksi Santalahti Resort Oy:n. Kolme vuosikymmentä yrittäjinä toimineiden Jukka Markkolan ja Katriina Halles-Markkolan Santalahti Resort & Bistro on ollut viime vuodet voimakkaassa kasvussa. Majoitus ja matkailukohteesta on kasvanut tämän myötä kansallisesti ja kansainvälisesti yksi Kymenlaakson johtavista matkailubrändeistä.

”Viimeisen 20 vuoden aikana Santalahti Resort & Bistro on kehittänyt erityisesti laadukkaita ja ylellisiä majoitus- ja elämyspalveluita. Ensin rakennettiin vastaanotto-kahvila sekä 24 lomamökkiä. Sitten saunoja, kokous- ja juhlatiloja sekä luksushuoneistoja. Vuonna 2019 valmistui Villa Aava, joka on Suomenkin mittakaavassa yksi ylellisimmistä isoista luksus huviloista. Villaan mahtuu majoittumaan 18 henkilöä omissa 1–2 hlön huoneissaan. Tilaan mahtuu juhlimaan kerralla jopa 100 henkilöä, joten Aavalla onkin ollut paljon vientiä lukuisten hää- ja juhlatapahtumien näyttämönä. Myös yritykset ovat löytäneet Villa Aavan ja ottaneet sen hyvin vastaan kokousten sekä yritysjuhlien paikkana, erityisesti sen kokonaisuuden sekä monipuolisen muokattavuuden takia”, Markkola kertoo.

Viime vuonna auenneet lasiseinäiset Santa Glass Villat ovat tuoneet mahdollisuuden tarjota pariskunnille ja trendikkäitä kokemuksia etsiville luksusmajoitusta.
”Palveluita täydentää tämän kauden alussa auennut bistromme, johon olemme kehittäneet hyviä ruoka- ja juomatuotteita. Olemme tuoneet myös kulttuurin osaksi Santalahti Resortia kesällä bistrossa soineen live musiikin ja stand up komiikan muodossa. Uudistuneet palvelut on otettu erittäin hyvin vastaan”, Halles-Markkola iloitsee.

Yrittäjät antavat ison kiitoksensa tunnustuksesta henkilökunnalleen.
”Se ei yksistään riitä, että puitteet ovat hyvässä kunnossa, olemme onnekkaita että olemme saaneet loistavan henkilökunnan, joka on kuitenkin se Santalahti Resortin sykkivä sydän. He kohtaavat asiakkaamme päivittäin ja he osaltaan saavat myös asiakkaamme palaamaan aina uudelleen ja uudelleen. Olemme erittäin ylpeitä meidän työntekijöistämme, meillä on erittäin sitoutunut ja motivoitunut sekä idearikas työporukka, jolla on vahva yhteishenki.”

Santalahti Resort & Bistrossa on viiden tähden leirintäalueen lisäksi yhteensä 217 vuodepaikkaa, perinteikkäimmistä mökkimajoituksista aina ylellisiin luksus majoituksiin, saunamaailman kylmä- ja lämminvesialtaineen, monipuolisia kokous- ja catering vaihtoehtoja sekä monipuolista ohjelmaa sesonkiaikana tarjoavan bistron. Santalahti Resortissa työskentelee ympärivuotisesti kymmenen vakituista ja sesonkiaikana työntekijöiden määrä kasvaa neljäänkymmeneen.

Tutustu Santalahti Resort & Bistroon verkkosivulla Santalahti.fi/

Vuoden nuori yrittäjä 2022

Kotkan Yrittäjien vuoden 2022 nuori yrittäjä -palkinnon sai Anna Lavonen, Tmi Maali & Tapetti Sakura. Lavonen kouluttautui Ekamissa maalariksi, josta hän valmistui vuonna 2008. Hän toimi aluksi kokonaan muiden palveluksessa kolmen vuoden ajan, minkä jälkeen perusti oman toiminimen vuonna 2011. Päätoimiseksi yrittäjäksi hän ryhtyi kesäkuussa 2015. Lavosella on paljon monipuolisia projekteja sekä julkisella että yksityisellä sektorilla, mm. Kymenlaakson Lastenosastojen tuki ry:n rahoittamat Kotkan Keskussairaalan sekä Ratamokeskuksen lasten tilojen seinäkuvitukset. Lavonen toimii yksin, mutta tekee paljon yhteistyötä muiden alalla toimijoiden kanssa mm. ostopalveluna muilta yrittäjiltä sekä kevytyrittäjiltä.

Lavonen tekee myös seinämaalauksia sekä taidemaalauksia ja on kiinnostunut myös muraaleiden teosta. Vaikka työ on fyysisesti raskasta, hyvät puolet vievät kuitenkin voiton. Lavosen mielestä parasta työssä on nähdä valmiin työn tulos. Vaikka työ on haasteellista, oman käden jälki näkyy ja hän tapaa työssään paljon mukavia ja mielenkiintoisia ihmisiä. Työn vastapainoksi vapaa-ajan harrastuksina hänellä ovat piirtäminen, maalaaminen ja erityisesti sähköbasson soitto Kotkan musiikkiopiston koulutuksen tuella.

Vuoden yksinyrittäjä 2022

Kotkan Yrittäjät ry:n vuoden 2022 yksinyrittäjäpalkinnon sai korjausrakentamisen suunnittelutehtäviä sekä rakennuttamis- ja valvontatehtäviä suorittava rakennusinsinööri Lasse Kilpinen, Insinööristoimisto Lasse Kilpinen Oy. Kilpinen on aloittanut uransa vuonna 1980 rakennesuunnittelijana pääkaupunkiseudulla, mistä hän on siirtynyt vuonna 1986 Kotkaan samaisiin tehtäviin. Elinkeinonharjoittajana Kilpinen aloitti vuonna 1998 sivutoimisen ja vuonna 2004 päätoimisena. Osakeyhtiönä insinööritoimisto on toiminut vuodesta 2007.

Nykypäivänä toiminta on keskittynyt korjausrakentamiseen, pääasiassa julkisivu-, parveke-, ikkuna- ja vesikattourakoiden suunnitteluun, rakennuttamis- ja valvontatehtäviin. Useimmiten työ käsittää koko hankkeen toteutuksen suunnittelun, urakkatarjouspyyntöasiakirjojen laatimisen, urakkaneuvottelut, urakkasopimusten laatimiset, sekä urakan aikaiset rakennuttamis- ja valvontatehtävät. Työn tuloksia on mm. Kotkan keskustassa runsaasti esillä erilaisten toteutettujen julkisivukunnostusten muodossa, joiden toteutuksessa on tavoitteena ollut saavuttaa kestävä lopputulos kohteen alkuperäinen lähtökohta kuitenkin huomioiden.