HOPES Energy voitti Googlen sponsoroiman 15 000 euron pääpalkinnon pitchauskilpailussa

Julkaistu 30.05.2024

*ship Startup Festival juhlisti tänä vuonna Kotkassa kymmenettä toteutustaan.

Kaksipäiväisen kansainvälisen tapahtuman aikana järjestettiin paljon yrittäjyyteen valmentavia sisältöjä sekä loppuhuipennukseksi perinteeksi muodostunut pitchauskilpailu – Pitch Captain Competition.

”*ship Startup Festival on ainutlaatuinen vuoropuhelualusta yrittäjyyshenkisille ihmisille. Kymmenes juhlatoteutus oli onnistunut vieraiden, tuomareiden ja kilpailijoiden mielestä – sen mitä tapahtumalle annat, saat moninkertaisena takaisin. Tapahtuman arvo on suuri myös julkisorganisaatioille sekä yrityksille, jotka löytävät luoksemme ja verkostoomme”, summaavat kehityspäällikkö Minna Lehesvuori ja tapahtuman pääkoordinaattori Kerttu Mattsson.

Lähes 70 haki mukaan kilpailuun

Kilpailuosioon haki 67 startupia ympäri Suomen, joista 20 pääsi mukaan varsinaiseen kilpailuun. Viisi ylsi finaaliin asti: startupit Berrytron, Wave, HOPES Energy, Retake ja Koje. Jokainen finaaliin päässyt palkittiin Accelerando Oy:n 1 000 euron arvoisilla konsultointipalveluilla.
Näin kaikki finaaliin yltäneet pääsevät lähitulevaisuudessakin oppimaan, kasvamaan ja jalostamaan startup-visioitaan jälleen pidemmälle asiantuntevan ohjauksen avulla.

Pitch Captain Competitionin edetessä finalistit pääsivät vielä kerran todistamaan pitchaustaitojaan tuomareille.

Googlen sponsoroiman 15 000 euron pääpalkinnon voitti startup HOPES Energy, joka on innovatiivinen energian varastointiratkaisu. Se perustuu erisuuntaisten osmoosien periaatteisiin ja mahdollistaa tehokkaan ja skaalautuvan sähkön varastoinnin uusiutuvista lähteistä.

”Voitto tuntuu upealta ja asettaa meille paljon vastuuta, koska nyt meidän on osoitettava osaamisemme ja näytettävä, että voimme saavuttaa tavoitteemme”, sanoo Rania CheikhHOPES Energylta.

Toisen sijan vei starup Berrytron voittaen Googlen sponsoroiman 5 000 euron palkinnon, joka yhdistää fyysiset koneet digitaalisiin kaksosiinsa tukeakseen raskaiden koneiden palveluliiketoimintaa. Berrytroinin perustaja Suraj Jaiswal toteaa, että sijoittuminen kärkikolmikkoon tuntuu hienolta.

”Valmistelimme pitchausta vielä eilen. Odotimme ensimmäistä paikkaa, mutta kakkosijakin sopii hyvin. Palkkaamme voittamillamme palkintorahoilla harjoittelijan”.

Cursorin sponsoroiman kolmannen sijan ja 2 000 euroa voitti startup Wave, joka on tekoälyllä toimiva ja yksilöllinen kampausavustaja. Ville Siekki kertoo koko Wave-tiimin olevan tyytyväinen kilpailun antiin, sillä he saivat paljon kokemusta ja muutaman mentorin jatkoa varten.

Näiden lisäksi yleisö äänesti suosikikseen startup Leggo Ltd:n, joka sai 500 euron rahapalkinnon Suomen Yrittäjien sponsoroimana. Leggon tavoitteena on mullistaa lastenvaatteet vähentämällä tekstiilijätettä ja parantamalla näin vaatteiden kiertokulkua.

Uutuutena ohjelmassa oli lukiolaisten pitchauskilpailu

*ship Startup Festivaaliin kuului ensimmäistä kertaa järjestetty Junior *ship -osuus, jossa lukiolaiset pääsivät pitchaamaan yritysideoitaan englannin kielellä tuomaristolle. Kilpailussa oli seitsemän tiimiä eri puolelta Suomea. Voitto meni Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiolle ja toinen palkinto Etu-Töölön lukioon. Karhulan lukio sijoittui hienosti kolmanneksi.