Talviaikatauluihin siirtyminen tuo uudistuksia Kotkan seudun bussiaikatauluihin

Julkaistu 05.08.2022

Uudet aikataulut Kotka–Hamina–Pyhtää -alueen sisäisessä Jonne & Minne -joukkoliikenteessä astuvat voimaan koulujen alkaessa

  • Kotkassa ja Pyhtäällä keskiviikosta 10.8. lähtien
  • Haminassa torstaista 11.8. lähtien.

Aikataulut ovat kaikissa kunnissa voimassa 4.6.2023 asti.

Talviaikatauluihin siirtyminen tuo myös uudistuksia bussiaikatauluihin, joista isoimmat tapahtuvat Kotkan sisäisessä liikenteessä. Pieniä muutoksia tapahtuu myös Haminassa usealle linjalle. Pyhtäällä aikataulut pysyvät lähes ennallaan.

Muutoksia useilla linjoilla – linja 20 jää historiaan

Länsi-Kotkan ja Karhulan väliä kulkevat linjat 20 ja 25 yhdistetään tehostamaan liikennettä. Jatkossa arkisin päiväsaikaan Mussalon ja Karhulan väliä kulkenut linja 20 ei enää kulje, vaan keskustasta Mussalon kautta Karhulaan ajavalle linjalle 25 on lisätty lähdöt vastaavalle ajalle. Linjan 25 aikatauluun tulee muutoksia myös arki-illoille.

”Toinen iso muutos Kotkassa on keskustan ja Karhulan välillä kulkevien linjojen 6 ja 7 aikataulumuutokset, joilla saavutetaan parempi kyseisten linjojen aikataulussa pysyminen”, kertoo joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen alueen joukkoliikenteen järjestävästä Kotkan kaupungin Etelä-Kymenlaakson henkilökuljetusyksiköstä.

”Myös Kaukolan suunnan linjaan 2 tulee melko monta muutosta, etenkin aamuun. Muutoksilla liikenne saadaan hoidettua ilman keväällä tarvittua erillistä aamuista syöttöliikennettä Pernoosta Jäppilään.”

Myös osaan Kotkan muista linjoista tulee pienempiä muutoksia.

Kotka-Hamina liikenteessä runkolinja 1 jatkaa muuttumattomilla aikatauluilla. Nopeaan linjaan 1M Kotka–Hamina tulee kuitenkin pieniä muutoksia.

Haminan sisäisessä liikenteessä pieniä muutoksia tulee usealla linjalle.

Merkittävimmät muutokset Haminassa ovat Uuden-Summan ja Neuvottoman suuntaan kulkevan linjan 79 sekä Vilniemen suuntaan kulkevien linjan 77 iltapäivän reitin ja aikataulun uudistukset. Lisäksi muutamiin muihin linjoihin tulee pieniä muutoksia.

Pyhtään alueella aikataulut pysyvät käytännössä ennallaan kevääseen 2022 nähden.

Linja 94 aamuvuoro Kotkasta Huutjärven kautta Purolaan kulkee jatkossa viisi minuuttia myöhemmin ja lisäksi Huutjärven ja Siltakylän lähtöaikoja Kotka–Pyhtää -välin linjoissa on täsmennetty.

Uudet aikataulut netissä – myös aikataulutulosteita saatavissa

Uudet aikataulut sekä tarkempi listaus muutoksista on saatavissa verkkosivulta Jonnejaminne.fi / Kotkanaikataulut.fi.

Osasta muutetuista linjoista on alkuvaiheessa kerrottu vain muutokset, ja kaikkien linjojen aikataulut julkaistaan verkkosivuilla viimeistään lauantaina 6.8.

Kotkan seudun reittioppaassa kotka.digitransit.fi syksyn uudet aikataulut ovat pääosin olemassa. Reittioppaassa on tiedote, joka kertoo puutoksista.

”Reittioppaassa jäljellä olevat puutokset ja mahdolliset virheet syksyn aikatauluissa pitäisivät tulla kuntoon viimeistään tiistai-aamuksi 9.8.”, kertoo Partanen.

Uusia painettuja aikatauluvihkoja joudutaan odottamaan vielä hetki. Tämän vuoksi muutetuista linjoista on viimeistään maanantaista 8.8. lähtien saatavissa aikataulutulosteita seudun joukkoliikenteen palvelupisteissä.

Kotkan seudun joukkoliikenteen palvelupisteet ovat Kotkassa palvelupiste Ruori (Kustaankatu 2), Karhulan R-kioski (Eteläinen Karjalantie 3), Haminassa linnoituksen uimahalli (Puistokatu 1) ja Pyhtäällä Pyhtään kirjasto (Huutjärventie 30).