Lakko vaikuttaa merkittävästi Kotkan seudun paikallisliikenteeseen

Julkaistu 26.01.2024

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n ilmoittama lakko vaikuttaa merkittävästi Kotkan seudun bussiliikenteeseen perjantaina 2. helmikuuta. Lakkoaika koskee koko päivää klo 00.00–24.00. Torstaina 1.2. ja lauantaina 3.2. liikenne ajetaan normaalisti.

Lakon piirissä olevia liikennöitsijöitä, jotka ajavat Kotkan seudun paikallisliikennettä Kotka – Hamina – Pyhtää -alueella ovat Pohjolan Liikenne ja Jyrkilä Oy. Lakon piirissä paikallisliikenteen liikennöitsijöistä ei ole Kymen Charterline Oy. Lisäksi ELY:n hankkiman liikenteen osalta Liikenne Vuorela Oy ei ole lakon piirissä.

Lakon aikana voimassa olevien kausilippujen osalta on tulossa korvauskäytäntö, jolla seuraavan kauden latauksessa saa 3 prosentin alennuksen. Ohjeet korvauksen saamiseen tarkentuvat ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

Pääosa Kotkan linjoista jää ajamatta

Merkittävimmät vaikutukset ovat Kotkassa, jossa pääosa linjoista jää ajamatta. Kotkassa varmasti ajettavia linjoja ovat vain Kotka – Pyhtää -välillä kulkevat linjat 90, 90P ja 98 sekä Kotka – Hamina -välillä kulkevat linjat 1M sekä 99, joissa liikennöitsijänä on Kymen Charterline.

Haminassa kokonaan ajettavia linjoja ovat Kotka – Hamina -välin linjat 1M ja 99, Hamina – Virolahti -välin linjat sekä Haminan sisäiset linjat 77 Vilniemen suuntaan ja 79 Neuvottoman suuntaan.

Haminassa Metsäkylän suunnan linjalla 74 ja Kannusjärven suunnan linjalla 75 ajetaan kaikki muut paitsi klo 16 jälkeiset vuorot. Pyhällön suunnan linjasta 78 ajetaan vain aamun ensimmäinen ja iltapäivän viimeinen vuoro. Muista linjoista, eli linjasta 1 Hamina – Kotka sekä pikkubussilla ajettavista Haminan sisäisistä linjoista ei tämän hetken tiedon mukaan ajeta yhtäkään.

Pyhtäällä paikallisliikenne ajetaan normaalisti, lukuun ottamatta linjoja 93, 94, P088, P089 ja P090, joita ei ajeta.

Lakon alla olevista linjoista voidaan mahdollisesti osa vuoroista ajaa. Näistä vuoroista pyritään tiedottamaan heti nettisivuilla kotkanaikataulut.fi ja Kotkan seudun reittioppaassa sitä mukaa, kun tiedot mahdollisista ajettavista vuoroista tulevat liikennöitsijöiltä.

Kotkan seudun reittiopas löytyy osoitteesta kotka.digitransit.fi sekä Waltti Mobiili -sovelluksesta.

kotkanaikataulut.fi