Talven kuusimetsä saa jatkoa – Kauppatorille kesäkeidas

Julkaistu 12.05.2022

Kuluneena talvena Kotkan Kauppatorilla myönteistä palautetta saanut kuusimetsä saa jatkoa, kun torille rakennetaan kaupungin toimesta väliaikainen ”kesäkeidas”.
Parasta aikaa torille tuodaan rantahiekkaa ja sen tarkoituksena on antaa kaupunkilaisille mahdollisuus pelata torilla esimerkiksi mölkkyä tai petankkia. Hiekalla olevalla väliaikaisella pelikentällä voidaan yrittää harrastaa myös sulkapalloa, jos merikaupungin tuulet eivät sitä hankaloita.

”Ajatuksenamme on, että pelivälineitä ei aina tarvitsisi tuoda itse vaan niitä voisi lainata, mutta tätä selvitellään vielä”, kertoo kesäkeidasta mukana ideoimassa ollut kaupunginpuutarhuri Mari Nenonen.

Nenonen kertoo, että torille tehtävää aluetta muokataan viihtyisäksi erilaisilla elementeillä kuten isoilla kasviruukuilla, aurinkotuoleilla, puisella kävelyreitillä – ja ”laiturilla” sekä hauskoilla hahmoilla.

”Tavoitteena on luoda värikäs keidas keskellä Kotkaa”, Nenonen kertoo.

Kokonaisuuden on määrä valmistua kesäkuun alkuun mennessä.

”Kotkalaisilta toivomme alueen järkevää käyttöä, jotta siitä on iloa kaikille asukkaille koko kesän ajan”.

Myös Kotkan kaavoituspäällikkö Patricia Broas on ollut ideoimassa kesäkeidasta tai kansalaistoria, joksi hän sitä kutsuu.

”Tavoitteena on luoda torille avoin ja viihtyisä oleskelualue, jossa on myös aktiviteetteja. Mallia on haettu mm. Tampereelta”, Broas kertoo.

Hiekkaa torilla