Elpyköön Kyminlinna! (ID #27)

Julkaistu 10.03.2021

EI JATKOON

Kotkan pitää ottaa oikeasti vastuu Kyminlinnasta. Näin aluksi se voi tarkoittaa vain keskustelutilaisuuksien pitoa, joissa asiaa suunnitellaan. Toki konsulttipalveluja voidaan ostaa ja selvittää minkälainen vetovoimatekijä Kyminlinna Kotkalle olisi. Jos muuten ei päästä eteenpäin, niin Kyminlinnan läheisyyteen ja Kotkan omille aluille voitaisiin rakentaa kävelypolkuja tai vaikkapa lasten leikkikenttä. Aluksi voidaan kuitenkin lähteä varovaisesti liikkeelle.

IDEAN HYÖDYT

Kyminlinnasta tulisi iso vetovoiman tekijä koko Kotkalle, mutta koska se on hyvin lähellä Karhulaa niin sen hyödyt kyllä suoraan hyödyttäisivät karhulalaisia ja paikallisia yrityksiä. Suoraa hyötyä tulisi markkinointiin ja siitähän tulisi iso ja merkittävä matkailukohde, jolloin sen työllistävä vaikutuskin voisi olla hyvin merkittävä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Senaatti – kiinteistöt, Cursor Oy, Museovirasto, Metsähallitus ja paikalliset yrittäjäyhdistykset nyt ensimmäisenä tulevat mieleen.

IDEAN JÄTTI: Jarno Jäppinen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa, sillä Kyminlinnan alue ei ole Kotkan kaupungin omistuksessa, ja idean laajuus ylittää osallistuvaan budjetointiin varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Kyminlinnan alueelle on valmisteilla asemakaava, minkä yhteydessä voidaan arvioida ideassa esille tuotuja asioita. Kaavan laatimisen tavoitteena on turvata Kyminlinnan luonto-, historialliset ja kulttuuriarvot sekä mahdollistaa alueelle sopivaa toimintaa. Tavoitteena on mahdollistaa alueen käyttö virkistykseen ja tapahtumille sekä sen kehittäminen matkailukohteena. Idea on välitetty asemakaavan valmistelijalle.

Asemakaavaa valmistelee kaavoitusarkkitehti Patricia Broas, puh. 040 647 1539, patricia.broas@kotka.fi.

Linkki asemakaavan sivulle:

Kyminlinna (1019)