Kotkan kaupunki uudistaa teknisiä palveluitaan

Julkaistu 12.12.2019

Kotkan kaupunki on aloittanut teknisten palveluiden uudistamisen. Suunnitelmissa on tiivistää vastuualueen organisaatiorakennetta siten, että jatkossa vastuualue muodostuu kolmesta palveluyksiköstä nykyisen yhdeksän sijaan.

Teknisten palveluiden vastuualueen palveluyksiköiden päälliköt ovat kuluneen vuoden aikana oman työnsä ohessa kuvanneet yksiköidensä toimintaa.
”Mitä tehdään -kaavioiden laadinnasta ollaan nyt siirtymässä Miten tehdään -vaiheeseen”, kertoo tekninen johtaja Vesa-Jukka Vornanen.
Muutoksen vaikutukset kohdistuvat laajimmin palveluyksiköiden päälliköiden tehtäviin ja vastuisiin. Käytännössä suorittavan portaan päivittäisessä työssä muutoksen vaikutukset ovat todennäköisesti vähäiset.

Yhteinen suunta ja toiminnan tarkoitus on, että teknisten palvelujen vastuualue huolehtii rakennetun ympäristön käyttövarmuudesta. Kotkan palkitun kaupunkistrategian visiona on olla väylä uusiin mahdollisuuksiin. Tekniset palvelut -vastuualue on kumppaniensa kanssa se, joka pitää väylät auki ja kulkukelpoisina kaikissa olosuhteissa.

Tekninen johtaja muistuttaa myös kaupunginvaltuuston marraskuussa budjettikokouksen yhteydessä tekemästä linjauksesta, jossa päätettiin ekologisten, sosiaalisten ja ekonomisten ympäristöön vaikuttavien periaatteiden laadinnasta.

”Kyse ei ole yhden rakennuksen elinkaarihankkeesta vaan resurssiviisauden kokonaisvaltaisemmasta huomioimisesta. Käytännössä meidän vastuualueellamme pyritään edistämään kiertotaloutta vahvistavia toimenpiteitä esimerkiksi purkumateriaalien uudelleenkäyttöä ja luomaan työllistäville palveluille mahdollisuuksia. Tavoite on jätteettömässä tulevaisuudessa”, tekninen johtaja Vornanen muistuttaa.

Muutoksen tarkoituksena on luoda yhtenäisempi ja tiiviimpi vastuualue, jossa toimintaa johdetaan, suunnitellaan ja toteutetaan yhdenmukaisesti ja tehokkaasti. Tavoitteena on myös vastuualueen sisäisten toimintakäytäntöjen yhdenmukaistaminen ja synergiahyödyn entistä parempi mahdollistaminen.

Muutoksesta on käyty ensimmäinen yhteistoimintaneuvottelu pääluottamusmiesten kanssa 9.12.2019. Asiaa valmistellaan yhteistoiminnassa pääluottamusmiesten ja henkilökunnan kanssa koko prosessin ajan. Yhteistoimintamenettelyssä ei ole kyse irtisanomisista tai lomauttamisesta.

Tavoite on, että kesäkuun loppuun mennessä on saatu päätettyä näiden kolmen palveluyksikön toimintaan liittyvien säännösten uudistamisesta.