Koulutus

Perusopetus

Perusopetuskäisille (7-15-vuotiaille) maahanmuuttajaoppilaille, joiden suomen kielen taito ei vielä ole riittävä perusopetuksen ryhmissä opiskeluun järjestetään Kotkassa perusopetukseen valmistavaa opetusta, jossa opiskellaan suomen kieltä ja saadaan valmiudet siirtyä yleisopetukseen.

Kieli- ja kotoutumiskoulutukset sekä ammatillinen koulutus

Alueen suomen kieli- ja kotoutumiskoulutukset on koottu oheiseen koulutuskalenteriin. Linkkilista sivun reunassa sisältää suositeltuja suomen kielen ja yhteiskuntatietouden oppimislinkkejä sekä hyödyllistä tietoa alueen toimijoista.

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami) järjestää ammatillista peruskoulutusta, suomen kielen koulutusta, maahanmuuttajakoulutusta ja maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavaa koulutusta. Ammatillisen koulutuksen peruslinjoilla voi opiskella suomi toisena kielenä -opintoja.

Jos olet työtön, voit hakea suomen kielen ja eri alojen työvoimapoliittiseen koulutukseen
Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.

Kotkan aikuislukiossa voi opiskella peruskoulun ja lukion kursseja sekä suomi toisena kielenä-opintoja.

Kotkan Opisto tarjoaa monenlaisia kursseja, harrastuspiirejä ja suomen sekä muiden kielten opetusryhmiä myös maahanmuuttajille.

Koulutusta maahanmuuttajille ja vieraskielisille tarjoavat myös Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (KyAMK) ja Kymenlaakson opisto.