Laituri Reggae BBQ Party palkittiin Viihtyisä Kotka -kunniakirjalla

Julkaistu 18.05.2024

Vuodesta 2008 Kotkan Kauppatie ry on nostanut esille eri toimijoita jakamalla vuosittain Viihtyisä Kotka -kunniakirjan. Kunniakirjalla halutaan kiittää eri tahoja aktiivisesta toiminnasta kaupunkikuvan luovassa kehittämisessä, kannustaa muita vastaavaan toimintaan sekä nostaa vuosittain esiin luovuuden merkitystä asumisviihtyvyyden parantamisessa.

Tämän vuoden Viihtyisä Kotka -kunniakirja jaettiin Kotkan kesänavauksessa Karhulan torilla lauantaina Laituri Reggae BBQ Party -tapahtumalle. Tapahtumaa tehdään paikallisille ja tapahtuman taustalla ovat paikalliset yrittäjät Marina Cafe Laiturin Jarkko ja Piia Laine sekä Mainos WooDoon Päivi ”Päppä” Silvo.

Pääsymaksuton tapahtuma on jo vakiinnuttanut asemansa Kotkan musiikkikesässä. Kyseessä on hyvän mielen tapahtuma, johon on helppo tulla, ilman aikatauluja, vaikka yksin. Tapahtuma on ilahduttanut paikallisia vuodesta toiseen rennon letkeällä meiningillään ja saanut mukaan kokonaisia perhekuntia. Tunnettu tapahtuma puhuttelee laajaa väestöä ja musiikki on helposti lähestyttävää. Viime vuosina Reggae Party on tavoittanut ihmisiä myös muualta Kymenlaaksosta luoden näin positiivista kaupunkikuvaa Kotkasta.

Ensimmäiset reggae-minifestarit järjestettiin Sapokassa Marina Cafe Laiturissa vuonna 2016. Tapahtumaa on tehty pitkäjänteisesti pienellä organisaatiolla jo seitsemän kertaa, väliin mahtuu kaksi koronavuotta, jolloin tapahtumaa ei järjestetty.

”Idea tapahtumaan syntyi aikoinaan siitä, että Kotkassa oli monen lajin musiikkitapahtumia, mutta ei reggaeta. Usein työnjako menee niin, että Päppä saa idean, johon Jarkko lähtee mukaan ja yhdessä toteutetaan ne hulluimmatkin ideat. Yhteistyötä parivaljakolla on takanaan jo yli kymmenen vuotta. Tapahtumasta haluttiin ehdottomasti rento, mikä ei ole aikatauluihin sidottu. Tapahtuman ideana on viettää kesäpäivä yhdessä rennosti tanssien, laulaen, soitellen tai ihan vaan chillaillen mukana. Koska aikatauluja ei ole, mukaan saa liittyä mihin aikaan päivästä tahansa. Tapahtumalla ei ole ikärajaa, mutta vauhdikkaammat kesäillan partyt ovat vain täysi-ikäisille”, kertovat Jarkko ja Päppä.

Tapahtuman leppoisasta ilmapiiristä kertoo myös festivaalin teema ”no stress”. Teema houkuttelee kävijöitä stressittömän ja leppoisan kesäpäivän viettoon. Tapahtuma on alusta asti ollut kävijöille maksuton ja ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset. Tunnelma on kuin beach partyissä, rennon letkeä reggae musiikki soi koko päivän, sekä dj:n että livebändien toimesta, tarjolla on bbq-herkkuja, suppailua rannassa, kasvomaalauksia ja muuta oheisohjelmaa.

Tapahtumaa voi siteerata Bob Marleyn sanoin: Let’s get together and feel all right, joka kertoo kaiken oleellisen tapahtuman tunnelmasta.

Aiemmin Viihtyisä Kotka -kunniakirjoilla on palkittu:

2008 As Oy Kotkan Kirkkokatu 19
2009 As Oy Kotkan Koulukatu 11
2010 Karhulan Liikkeenharjoittajat ry
2011 Veljekset Halonen ja Kotkan Seudun Osuuspankki
2012 Agda Kolmijoen perikunnan kiinteistö ja Tiina Halonen
2013 Katariinan asukastoimikunta
2014 Peli-Karhut ry
2015 Kymijoen Lohisoitto ry
2016 Urpo Koponen
2017 Meriset Jaana ja Kari Auvinen
2018 Kyminsuu/Kyminlinnan kesäteatteri
2019 Santalahden 5* monipuolisen lomakylän kehitys, Villa Aava /Jukka ja Katriina Markkola
2020–2022 ei valittu
2023 The Van