Kotkalaisten veteraaniyhdistysten liput saavat uuden paikan

Julkaistu 08.03.2024

Kotkan kaupunki tekee kunniaa ja osoittaa arvostuksensa sotiemme veteraaneille, veteraanisukupolvelle ja toimintansa lopettaneille veteraaniyhdistyksille sijoittamalla yhdistysten liput Kotkan kaupungintalon 6. kerrokseen sijoitettuun lippuvitriiniin. Lippuvitriinin on suunnitellut kaupunginarkkitehti Leila Hietala.

Lippuvitriinin pienimuotoinen, mutta juhlallinen paljastustilaisuus tapahtuu Talvisodan päättymisen 84. muistopäivänä 13.3. klo 14–15.

Tilaisuuteen osallistuu paikallisia sotiemme veteraaneja, veteraanijärjestöjen edustajia sekä kaupungin johtoa. Tilaisuuden pukukoodina on tumma puku & kunniamerkit, paraatipuku.

Tilaisuuden ohjelma:

Musiikkia: Tuonne taakse metsämaan
Kotkan Nuoret jouset, Eija Vilkki

Juhlapuhe
Kaupunginjohtaja Esa Sirviö

Lippuvitriinin paljastus
Yhdistysten edustajat

Musiikkia: Finlandia
Kotkan Nuoret jouset, Eija Vilkki

Juhlakahvi

Sotien 1939–1945 Kotka-Kymi-Pyhtään perinneosaston kiitossanat
puheenjohtaja Antti Pajari

Veteraanityön vastuu perinneyhdistykselle

Etelä-Kymenlaaksossa on nyt siirrytty sotiemme veteraanien ja veteraanityön perinneaikaan.

Veteraanityön alueellinen vastuu kuuluu syksyllä 2021 perustetulle Sotien 1939–1945 Etelä-Kymenlaakson perinneyhdistykselle.

Perinneyhdistyksen paikallisen tason toimija on Kotka-Kymi-Pyhtään perinneosasto, jonka puheenjohtajana toimii Antti Pajari. Perinneosaston perustajajäseniä ovat:

  • paikalliset veteraanijärjestöt (Karhulan-Kymin sotaveteraanit ry, Kotkan Sotaveteraanit ry ja Kymenlaakson rintamaveteraanit ry)
  • Kotkan kaupunki ja Pyhtään kunta
  • Kotkan ja Pyhtään nuorisovaltuustot
  • Kotka-Kymin ja Pyhtään seurakunnat
  • paikalliset maanpuolustus- ja reserviläisjärjestöt vast.

Perinneosaston tehtävä on hoitaa ja vaalia sotien 1939–1945 ja sotasukupolven perinteitä ja arvoja, ja koordinoida näihin liittyvää paikallista perinnetyötä.

Edelliseen liittyen Kotkan alueella aikaisemmin vaikuttaneiden sotien 1939–1945 veteraanijärjestöjen (Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Sotainvalidien Veljesliitto) paikallisyhdistykset vast. ovat lopettaneet toimintansa.