Kotkan kaupunki julistautuu Suomen piparipääkaupungiksi

Julkaistu 01.12.2023

Missä Suomen kaupungissa syödään pipareita ympäri vuoden? Kotkassa tietysti! Siksi Kotkan kaupunki julistautuu 1.12.2023 lähtien Suomen piparipääkaupungiksi.

Kotkassa ulkopaikkakuntalainen hämmentyy, kun häneltä kysytään esimerkiksi juhannuksena: ”Otat siä piparii?”

”Meil Kotkas syyää piparii ympäri vuaden ja se jaksaa muualta tulleita ihmetyttää. Meillä ei ole keksejä, täytekeksejä tai suklaakeksejä, eikä varsinkaan khuukieita”, Kotkan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka avaa asiaa.

Erilaisia pipareita syödään siis Kotkassa koko vuoden. Synttäreillä, sukujuhlissa, juhannuksena, Meripäivillä ja jopa vielä ihan vuoden lopullakin, jouluna.

Pipariteemainen joulukalenteri ja piparkakkutalokilpailu

Piparipääkaupungin pipariteemaisen joulukalenterin ensimmäinen luukku on avattu Facebook-tilillä Merikaupunki Kotka. Luukkuja avataan 25 kappaletta ja kalenterissa ovat mukana Kotkan Kauppatie, Kotkan kaupunginteatteri, Kotkan paikallisliikenne Jonne & Minne, Akvaariotalo Maretarium, Satama Areena, Kotkan kirjastot, Merikeskus Vellamo, Lastenkulttuurikeskus Laivuri ja Kymi Sinfonietta.

Joulukalenterin yhteydessä järjestetään mm. kilpailu hienoimmasta Kotkan kaupunki -teemaisesta piparkakkutalosta. Perheen pienimmät voivat osallistua kilpailuun piirtämällä unelmien piparkakkutalon. Pääpalkintona on 200 euron arvoinen lippulahjakortti tapahtumakeskus Satama Areenalle. Kaikki piparkakkutalokisan kuvat julkaistaan Instagram-tilillä @Suomenpiparipaakaupunki. Kilpailun ohjeet löytyvät Merikaupunki Kotka -Facebook-tililtä.

Kuvassa piparipääkaupungin logo, jossa ruskean piparin päällä lukee Suomen piparipääkaupunki Kotka. Alla punainen nauha.