Lastenkulttuurikeskus on nyt Laivuri

Julkaistu 22.11.2023

Kotkan lastenkulttuurikeskus on saanut nimekseen Laivuri. Uusi nimi julkistettiin Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. lastenkulttuurikeskuksen avajaisissa. Nimiehdotuksia kerättiin kuntalaisilta syksyn 2023 aikana.

Kotkan lastenkulttuurikeskus aloitti toimintansa uusissa tiloissa (os. Laivurinkatu 7) lokakuussa, mutta virallisia avajaisia pidetään marraskuussa Lapsen oikeuksien viikolla.
Aikaisemmin lastenkulttuurikeskus sijaitsi Stellan talossa Kauppatorin laidalla, mutta toimistotilojen lisäksi varsinaisia eri toimintoja mahdollistavia omia tiloja lastenkulttuurikeskuksella ei ollut. Nyt Laivurista halutaan tehdä kaikkien kotkalaisten lasten oma talo.

Avoimet ovet perjantaina

Avajaisviikolla Laivurissa on ohjelmaa koko perheelle. Perjantaina 24.11. klo 17–19 talossa pidetään avoimet ovet. Tällöin jokainen on tervetullut tutustumaan upouuteen lastenkulttuurikeskukseen. Luvassa on pientä ohjelmaa sekä tarjoilua. Lisäksi lastenkulttuurikeskuksessa on koko viikon nähtävillä Tonttujen talo -näyttely ja siellä pidetään ennakkoon varattuja Tonttukouluja viskari-ikäisille.

Lämpimästi tervetuloa Laivuriin!