Kotkan kolmasluokkalaiset juhlivat Suomen itsenäisyyttä Satama Areenalla

Julkaistu 30.11.2023

Kotkan kaupunki järjestää myös tänä vuonna itsenäisyysjuhlan kaupungin kolmasluokkalaisille. Tämän vuoden juhlallisuudet järjestetään yhteistyössä Satama Areenan kanssa, ja lapset pääsevätkin juhlimaan perjantaina 1.12. viime elokuussa avatulle Areenalle.

Kutsu tilaisuuteen on lähtenyt aiemmin syksyllä kaikille alueen kolmansille luokille. Päätöksen juhlaan osallistumisesta tekevät kuitenkin koulut itse.

”Olemme iloisia siitä, että juhla kiinnostaa laajasti ja ilmoittautumisia on tullut runsaasti. Satama Areena tarjoaa juhlalle todella upeat puitteet”, iloitsee Kotkan lastenkulttuuripäällikkö Pia Oinas.

Nuoret juhlavieraat ottaa kätellen vastaan kaupunginjohtaja Esa Sirviö sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen. Lisäksi juhlatilaisuudessa kuullaan sekä kaupunginjohtajan että nuorisovaltuuston edustajan juhlapuheet ja luovutetaan Kotkan kaupungin Taidepalkinto. Juhlan pääohjelmasta vastaa rap-kokoonpano Lyömättömät.

Kolmasluokkalaisten itsenäisyysjuhla järjestettiin Kotkassa ensimmäistä kertaa viime vuonna ja tarkoitus on, että juhla vakiinnuttaisi paikkansa Kotkassa osana Suomen itsenäisyyden muita juhlallisuuksia.