Vellamossa viihdytään myös loma-aikaan

Julkaistu 17.10.2023

Merikeskus Vellamossa viihtyvät kaikenikäiset myös loma-aikaan. Syyslomaviikoilla Vellamossa huomioidaan erityisesti lapsiperheitä, jotka kaipaavat puuhaa lomapäivien täytteeksi.

Askartelupajoja lomalaisille

19.–20.10. sekä 26.–27.10. to-pe klo 12–15

Syyslomaviikoilla (42–43) Vellamossa askarrellaan lasten työpajoissa torstaisin ja perjantaisin! Tule muotoilemaan sellumassasta oma koriste tai maskotti. Kuivuneen koristeen voit myös maalata paikan päällä tai kotona. Työpajat toimivat non-stop-periaatteella. Mukaan voi siis tulla missä vaiheessa vain ja viipyä voi sen aikaa, kun huvittaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista. Työpaja sopii noin 5–12-vuotiaille.

Lasten kierros

Lapsille ja muille omaa tekemistä kaipaaville on Vellamossa tarjolla myös kivoja toimintapisteitä, joiden luokse voi suunnistaa Lasten kierros -kartan avulla. Voit tutustua karttaan jo etukäteen tästä:

https://www.merikeskusvellamo.fi/wp-content/uploads/2022/05/a4_lastenkartta_vellamo_web.pdf

Lue lisää Vellamosta perheille: https://www.merikeskusvellamo.fi/lasten-vellamo/

Näyttelyt

Merikeskus Vellamon näyttelyissä viihdyt säällä kuin säällä.

Elämyksellinen Puun vuoro juhlistaa Kymenlaakson 150-vuotiasta metsäteollisuutta ja sen tekijöitä matkaamalla puun mukana metsästä tehtaisiin ja vuosikymmenestä toiseen.

Kymenlaakson museon uutuusnäyttely Studio Leisti vie hyväntuuliselle kuvamatkalle viime vuosisadan Kotkaan.

Suursuosion saanut Kohtalona Ruotsinsalmi kertoo ennennäkemättömällä tavalla nykyisen Kotkan edustalla käydyn Itämeren suurimman meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan.

Tämän lisäksi mm. Suomen merimuseon Pohjantähti, Etelän risti -näyttely sekä vaikuttava Venehalli Merivartiomuseoineen tarjoavat merellisiä kokemuksia ja tietoa merenkulusta kiinnostuneille.

Kaikki Vellamon näyttelyt löytyvät täältä:

https://www.merikeskusvellamo.fi/nayttelyt/

Muut palvelut

Ravintola Laakonki

* maittava lounas arkisin

* notkuva brunssipöytä viikonloppuisin

* kahvi- tai viinihetki museovierailun lomassa

Museokauppa Plootu

Plootusta löydät meriaiheiset ja paikalliset tuliaiset ja lahjat. Tuotevalikoima ammentaa inspiraationsa näyttelyiden sisällöistä ja rakennuksen arkkitehtuurista. Vastuullisissa tuotteissa suositaan kierrätysmateriaaleja ja kotimaista tuotantoa.

 Aukioloajat
Ti ja to-su 10-17
Ke 10-20 (vapaa pääsy klo 17-20)

Maanantaisin suljettu

Sisäänpääsymaksut:

Kaikki alle 18-vuotiaat maksutta

Meillä käy Museokortti sekä Kaikukortti

Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 9 €

Peruslippu 14 €