HaminaKotka satamassa vilkas positiivisen palautteen risteilykesä

Julkaistu 12.07.2023

HaminaKotka satamassa ja Kotkan-Haminan seudulla on käynyt kesäkuun loppuun mennessä yhdeksän kansainvälistä risteilyalusta, ja seuraava risteilijä vierailee seudulla keskiviikkona 12.7.

Tähän mennessä yli 12 000 vierasta on saapunut HaminaKotka satamaan kesän aikana. Risteilyvieraiden ja laivan miehistöjen palaute on ollut pelkästään positiivista. Ohjelmatarjonnan monipuolisuus on yllättänyt. Lisäksi paikkakunta koetaan viihtyisäksi, siistiksi ja ihmiset ystävällisiksi sekä kielitaitoisiksi.

Uutena kohteena on viehättänyt Itäisen Suomenlahden kansallispuisto ja erityisesti Ulko-Tammio, jossa vieraili kesäkuun alussa kaksikin kertaa luksusristeilijä Silver Wind. Risteilyvieraat kokivat saaren unohtumattomana elämyksenä ja kohde valittiinkin reitin parhaimmaksi kohteeksi.

Tämän kesän risteilyvieraat ovat tullet pääosin Yhdysvalloista, Etelä-Amerikasta, Kanadasta, Lähi- ja Kaukoidästä sekä Saksasta ja Iso-Britanniasta.

Vallitsevasta sotatilanteesta ja maailmanlaajuisesta taloudellisesta tilanteesta huolimatta kansainvälinen risteilymatkailu on palaamassa normaaliin, pandemiaa edeltävään tilanteeseen myös Itämerellä. Alusten odotetaan tuovan Kotkan-Haminan seudulle yhteensä noin 20 000 risteilyvierasta ja miehistön jäsentä tänä kesänä. Haminan ja Kotkan kaupungit sekä paikalliset yrittäjät ovat koordinoineet kansainvälisille vieraille tarjottavia palveluita tiiviissä yhteistyössä HaminaKotka Sataman kanssa.

Elokuussa kansainvälisiä risteilyaluksia odotetaan saapuvan HaminaKotka satamaan vielä 6., 11. ja 17.8. Laivat saapuvat Kantasatamaan, Haminaan ja Mussaloon.