Vellamon kesäkausi täyttyy uusilla tapahtumilla

Julkaistu 27.06.2023

Kontrasti – Contrast -pienoisnäyttely Merikeskus Vellamon Ruumassa 27.6.–30.7.

Kontrasti -pienoisnäyttely alkaa Merikeskus Vellamon Ruumassa tiistaina 27.6. jatkuen aina heinäkuun loppuun 30.7. asti. Näyttely koostuu freelance-valokuvaaja Robert Schürmannin (s. 1972) viimeisen seitsemän vuoden aikana otetuista valokuvista.

”Valokuvaus tuli tutuksi jo kovin nuorena isoisän kuvatessa paljon yhteisillä retkillä. Joitain kuviakin pääsi napsimaan, mutta se oli rajallista kalliin filmin takia. Sen sijaan diakuvien katselua riitti välillä kyllästymiseen asti. Laatulaitteilla ensimmäiset kuvat kuitenkin otettiin. Yashican kameran päällä oli etsin, ja kuvattava kohde näkyi ylösalaisin. Oppipahan sijoittelua. Myös Hasselbladilla, ukin silmäterällä, sai joskus ottaa kuvan.”

Ensimmäinen digijärjestelmäkameran Schürmann sai käsiinsä 2000-luvun alussa digitalisaation yleistyessä. Tällöin kuvaaminen oli hänelle enemmän harrastus, ja sille löytyi aikaa harvoin. Kuitenkin vuonna 2015 kuvaamisesta tuli vakavampaa, kun uusi kalusto avasi uusia ovia. Juhla-, hää- ja valmistujaiskuvausten lisäksi tie vei moottoriurheilun kuvaamisen pariin. Suomen, Baltian sekä Keski- ja Etelä-Euroopan moottoriradat ja varikot tulivat tutuiksi kuuden vuoden aikana. Kilpailujen ohessa kuvia on kertynyt upeista maisemista kauniisiin kaupunkeihin Venetsiaa ja Pariisia myöden.

Valokuvanäyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Merilauluilta Laakongin terassilla 12.7. klo 18

Hiiohoi! Merikeskus Vellamossa ravintola Laakongin terassilla lauletaan reippaita ja tunnelmallisia meriaiheisia lauluja heinäkuisena keskiviikkoiltana. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ja laulattajana toimii muusikko Iiro Lempinen.

Junnu-konsertti Merikeskus Vellamon Venehallissa 29.7. klo 16

Kotkan Laulumiehet on vauhdissa meripäivälauantaina Merikeskus Vellamon Venehallissa. Konsertissa kuullaan Junnu Vainion lauluja mieskuoron tulkitsemana. Ohjelmassa on myös muutamia merilauluja, ja tietenkin pakollisena numerona Kotkan Ruusu. Kuoroa johtaa ja konsertin juontaa Mikko Hauhia.

Konsertti kestää noin 45 minuuttia ja se sisältyy Merikeskus Vellamon pääsymaksuun 14/9 € tai Museokortti/Kaikukortti. Alle 18-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Konsertin järjestävät yhteistyössä Kotkan Meripäivät ja Merikeskus Vellamo.

Keskiviikkoiltaisin vapaa pääsy

Huomaattehan, että kaikkiin Merikeskus Vellamon museoiden näyttelyihin, jäänmurtaja Tarmolle ja majakkalaiva Kemille on vapaa pääsy keskiviikkoiltaisin klo 17–20. Vartiolaiva Telkälle on vapaa pääsy aina.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää Merikeskus Vellamon kesästä verkkosivulta Merikeskusvellamo.fi/merikeskus-vellamon-kesa-2023