Kaupungintalon arkkitehtuurikilpailu alkaa

Julkaistu 03.04.2023

Kotkan kaupungintalon poistumisteiden suunnittelusta järjestettävä arkkitehtuurikilpailu alkaa maanantaina 3.4.

Kilpailun tavoitteena on löytää ratkaisu, jolla kaupungintalon palo- ja poistumistieturvallisuutta parannetaan niin, että rakennustaiteelliset arvot säilyvät. Kilpailun pohjatiedoksi on alkuvuodesta valmistunut kaupungintalon palotekninen selvitys.

Kaupungintalo on julkisivuiltaan suojeltu ja sillä on asemakaavassa merkintä YH/s ja sr.

Kilpailu on käynnissä 3.4.-5.6.2023 ja siihen liittyvät asiakirjat löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakentaminen-ja-tontit/kaupungin-rakennushankkeet/arkkitehtuurikilpailu/

Kotkan kaupungintalo on valmistunut vuonna 1934 arkkitehtuurikilpailun pohjalta. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Erkki Huttunen ja se edustaa tyylisuunnaltaan funktionalismia. Rakennuksessa on pääasiassa kaupungin organisaation käytössä kuusi toimistokerrosta.

Pohjakerroksessa sijaitsee palvelupiste Ruori sekä teknisiä tiloja. Ullakolla on varasto- ja lähiarkistotilaa.

Kaupungintalo on suunniteltu oman aikakautensa ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Ongelmana on, että kerrostaso-osastointia ei ole ja keskusaula ei täytä nykyisiä poistumistiekriteerejä. Rakennuksessa on yksi keskeinen porrasaula ja kaikki tilat 1–6 kerroksessa ovat samaa palo-osastoa.

Valtuustosali sijaitsee rakennuksen 5. kerroksessa. Turvallinen poistuminen palo- tai hätätilanteessa ei toteudu.

Poistumisteiden suunnittelulle ja rakentamiselle ei ole suunniteltu aikataulua eikä hankkeelle ole tällä hetkellä talousarvioon varattua rahoitusta.