Nuorten kesätyöhaku alkoi

Julkaistu 16.01.2023

Kotkan kaupungin kesätyöhaku avautui 17.1. ja avoinna on 125 kesätyöpaikkaa kotkalaisille vuosina 2002–2007 syntyneille nuorille. Kesätyöpaikkoja on tarjolla mm. varhaiskasvatuksessa, puhtauspalveluissa, nuorisotyössä ja kulttuuripalveluissa. Viime vuonna hakijoita oli yli 400 ja työhaastattelussa kävi 332 nuorta.

”Hakemuksessa kysytään esimerkiksi nuoren vahvuuksista ja harrastuksista sekä tietysti mahdollisesta aiemmasta työkokemuksesta ja opinnoista. Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja tietysti saapua kesätyöhaastatteluun, kun kutsu haastatteluun on saapunut”, kertoo Kotkan Ohjaamon koordinaattori Kaisa Heimonen.

Kotkan Ohjaamo yhteistyössä kaupungin työyksiköiden kanssa haastattelee kaikki kelpoiset hakijat maaliskuun 2023 aikana. Haastattelut toteutetaan ryhmähaastatteluina. Valinnoista ilmoitetaan 21.4. mennessä.

Kesätyöhaku tapahtuu kuntarekry.fi-sivuston kautta ja hakuaika on 17.1.–5.2. Kesätyöpaikkojen kuvaukset ja hakuohjeet löytyvät kotka.fi/kesatyot-sivustolta.

Kotkan kaupunki tarjoaa myös mahdollisuuden oman kesäyrityksen perustamiseen. Kesäyrittäjiä valitaan kymmenen ja hakijoiden tulee olla vuosina 2002–2007 syntyneitä kotkalaisia. Kesäyrittäjiksi valitut saavat kaupungilta 350 euron tukirahan kesäyrityksensä perustamiseen ja Kotkan Ohjaamo tarjoaa ohjausta, tukea ja neuvontaa yritystoiminnan käynnistämiseen. Hakemuksen kesäyrittäjäksi voi tehdä sähköisellä tai paperisella lomakkeella, jotka löytyvät kotka.fi/kesatyot-sivustolta. Hakuaika on 17.1.–28.2.

Kotkan kaupungin kesätyösetelit tulevat jakoon Ohjaamoon 4.4. klo 13 alkaen.

”Tänä vuonna kesätyöseteleitä on jaossa 50 kappaletta, joten kannattaa hakea oma seteli nopeasti. Kesätyösetelin arvo on 300 euroa ja se maksetaan työnantajalle, joka palkkaa vuosina 2007–2008 syntyneen kotkalaisen nuoren kesätöihin”, kertoo Kaisa Heimonen.

Kotkan Ohjaamo tarjoaa kesätöihin liittyvää neuvontaa ja tukea Ohjaamossa sen aukioloaikoina sekä palvelupuhelimen ja sosiaalisen median kanavien kautta. Ohjaamoon voi tulla tutkimaan kesätyökansiota, jonne on koottu alueen kesätyöpaikkailmoituksia. Lisäksi Ohjaamon työntekijän kanssa yhdessä voi tehdä työhakemuksia ja ansioluetteloa. Kotkan Ohjaamo on myös mukana 26.1. Kotekon kampuksella järjestettävässä Kesäksi duuniin -tapahtumassa, jonne on tulossa alueen työnantajia esittelemään kesätyömahdollisuuksiaan.