Tervetuloa Kotkaan (Santalahti) (ID 250)

Julkaistu 06.09.2022

EI JATKOON

Santalahdentien varrella on massiivinen kivi, jota voisi hyödyntää turistien huomioimisessa sekä kaupungin mainonnassa. Pinta on iso sekä sileähkö, joten pienellä pohjatyöllä saataisiin esimerkiksi merihenkinen Santalahteen ja sen ympäristöön liittyvä kalliomaalaus. Teos olisi jatkossa tervehtivässä kaikkia Kotkaan ja Santalahteen matkaavia turisteja ja matkaajia.

Idean hyödyt

– Maalaus viestisi positiivisesti turisteille kaupungin huomioivan myös heitä taideprojektisuunnittelussa sekä taiteen sijoittelussa. – Markkinointi mahdollisuudet sekä näkyvyys esimerkiksi sosiaalisessa mediassa parantuu. – Taideteos parantaisi myös alueellista profiilia. -Status taiteen kaupunkina ja paikallisten toimijoiden tukijana vahvistuu. -Turismin tuomat hyödyt alueelle vahvemmalla pohjalla.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Esimerkiksi Arto Tolsa areenallakin taidetta tehnyt Jussi Drockila on jo ilmaissut alustavasti kiinnostuksensa tehdä teos kyseiseen kiveen. Santalahti resort voisi mahdollisesti innostua osallistumaan projektiin ja yhteistyö mahdollisuus avoin.

Idean jätti Antti Mikkola

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.  Avautuu uuteen ikkunaan

Kaupungin linjausten mukaisesti siirtolohkareita ei voida maalata. Tästä syystä idea ei etene jatkoon.