Ruonalan uimarannan parantaminen (ID 386)

Julkaistu 14.09.2022

EI JATKOON

Uimarannan pohjan parantaminen ja sen ylläpitäminen. Pohja voitaisiin harata tai ruopata ja päälle laitettaisiin muovimatto ja hiekkaa tai vain hiekkaa. Näin päästäisiin terävistä kivistä eroon. Ja ylläpitoa parantaisi jos uimarannan vasemmalle sivustalle rannasta katsoen tehtäisiin aallonmurtaja joka estäisi Kärkisaaren selältä tulevat aallot. Ne kun vievät hiekkaa rannalta syvyyksiin. Kiviä rannan tuntumasta löytyisi hyvin aallonmurtajaan . Aallonmurtajaan voisi tehdä myös puukannen uimalaituria varten ja päähän uimatikkaat lämmin ja kylmävesiuimareita varten. Rantahan on loivasti syvenevä muuten ja aallonmurtaja/uimalaituri helpottaisi veteen menoa varsinkin kun vesi on vilpoisempaa. Se voitaisiin toteuttaa myös Mansikkalahden uimarannan tapaan mikä on oikein näyttävä ja käytännöllinen ratkaisu. Kaupunki voisi käyttää myös kierrätyskiviä mitä on jäänyt esim. ehkä puretusta Hovinsaaren sillasta.

Idean hyödyt

Se parantaisi huomattavasti uimarannan laatua ja sitten olisi tällä puolella Kotkaakin kylmävesiuintipaikka.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Rudukselta tai vastaavalta voisi kysyä kivilohkareita ja hiekkaa hyvään yhteiseen tarkoitukseen ja laiturin puukanteen voisi kysyä rakennustarpeita esim. paikallisesta rautakaupasta. Osallistuvat firmat saisivat hyvää mainosta ja julkisuuskuvaa yhteiseen hyvään osallistumisesta.

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit. 

Ideasi ylittää Osbulle asetetun budjetin, eikä sitä siitä syystä voida tässä yhteydessä toteuttaa.