Polku Koivukosken padolle (ID 202)

Julkaistu 05.09.2022

EI JATKOON

Koivukosken pato yhdistää Länsi-Kymin muuhun Kymiin. Padon yli kuljetaan ympäri vuoden lenkkeillen. Reitti on myös hyvin suosittu pyöräilyreitti ja on jopa merkattu Kotkan pyöräilyreittikartastoon (julkaisija VisitKotkaHamina). Monet kulkevat myös töihin ja harrastuksiin padon kautta, ympäri vuoden. Padon jälkeen Kurittulan puolella on lyhyt pätkä polkua, joka on kovalla rasituksella etenkin keväisin ja syksyisin. Metsämaapohja ei kestä kovaa kulutusta. Polkua voisi parantaa, esim. soraamalla sen tai hakkeella. Kustannus olisi melko maltillinen.

Idean hyödyt

Polun parantaminen mahdollistaa polun käytön pidemmän aikaa vuotta. Se palvelee etenkin alueen asukkaita, molemmin puolin jokea, mutta myös kaikkia Kotkan pyöräilyreittejä käyttäviä.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Kyläyhteisöstä löytyisi varmasti vapaaehtoisia vähintään avustaviin töihin, jos kaupungilta saa materiaalit. Länsi-Kymin Kylät ry voisi kenties olla myös mukana.

Idean jätti Sanna Saikkonen

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella.

Idea on hyvä ja sen toteuttamismahdollisuuksia selvitettiin. Kyseinen alue ei kuitenkaan ole Kotkan kaupungin omistuksessa, eikä ideaa voida siitä syystä Osbun yhteydessä toteuttaa.