Näkötorni (ID 309)

Julkaistu 08.09.2022

EI JATKOON

Mussalon Etukylän kuntopulun varrella sijaitseva näkötorni. Torni on jäänyt puiden kasvaessa ale puiden latvojen. Sitä voisi korottaa tai rakentaa uuden korkeamman ja ympäristö kunnostaa. Kuntopolun voisi muuttaa talveksi myös kävelyä harrastaville ulkoilijoille. Nyt kävely on kielletty talvella?

Idean hyödyt

Se lisäisi Mussalossa liikkuvien ulkoilijoiden, lintu kuvaus harrastajien mahdollisuuksia. Sitä voisi markkinoida matkailijoille paikkana mistä näkee Kotkan saariston puiden yläpuolelta. Myös muu luonto avautuu kävijöille. Lähistöllä on myös pari hienoa rapakiveä.

Mahdolliset yhteistyökumppanit

Valitettavasti Kotkassa ei ole toimivaa Omakotiliiton alaista pienkiinteistö yhdistystä. Mutta liikunta seuroja voisi kannustaa talkoisiin. Myös paikalliset rakentajat ja kauppiaat olisi varsin helppo pyytää osa sponsorointiin? Rakentamisessa tietenkin pitäisi käyttää lähiseudun yrittäjiä.

Idean jätti Kari Hätälä

Vastaus

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin osallistuvaan budjetointiin. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen Osbun arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit.

Näkötornin rakennuskustannukset ylittävät Osbulle varatun määrärahan, eikä ideaasi voida siitä syystä toteuttaa.